BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E34] maciekwuwua 530i 89r m30b30 Delphinmetallic
Autor Wiadomość
maciekwuwua 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-01-19, 21:57   [E34] maciekwuwua 530i 89r m30b30 Delphinmetallic

Witam.Jest to moje pierwsze E34 i szukałem takiego egzemplarza dłuuuugo.Znalazłem przypadkowo jak to zwykle bywa.Autko jest dowodem na to że istnieją naszym rynku Beemki nigy nie uderzone.Jest to auto z 89r silnik m30b30 bez katalizatora i sondy.Facet sprowadził je z Belgi w 2005r,założył gaz BRC opłacił akcyzę.Gaz to zwykła śruba i wystrzelił mu przepływomierz zaraz spaliła się pompa.Niby coś tam próbował sam naprawiać,w końcu dał sobie spokój i kupił inne auto,a Beemka stała do września 2009 roku.Co ciekawe auto w ogóle nie rdzewieje są malutkie odpryski na masce i tylnym błotniku ale to przez kamyczki.sprawdzałem grubość lakieru...zero szpachli.Pojechałem z kolegą(magik od Beemek) obejrzeć bez obecności właściciela.nie było przepływki gum począwszy od filtra powietrza do kolektora ssącego,brak miksera od gazu.nawet rura od parownika do miksera komuś się przydała :x .brak pompy paliwowej tylko plastik.środek plastiki w kolorze czarnym fotele szare welur, w ogóle nie zniszczony ale śmierdziało stęchlizną(do tej pory nie mogę się pozbyć zapachu) bo auta jak stało tyle czasu nie było komu przewietrzyć do tego stopnia że odkleiła się od temperatury podsufitka i elementy z dykty na boczkach :evil: .facet chciał za niego 2500 zł.Skończyło się na 1900zł.Zapiąłem lawetę i ryzyk fizyk zabrałem autko.tak wyglądało po 3 latach postoju w trawie

Na drugi dzień wzięliśmy się do roboty żeby odpalić autko bo już nocy nie przespałem myśląc czy dobrze zrobiłem :wink: .
Założyliśmy przepływkę i węże gumowe których brakowało.założyliśmy kable prawidłowo bo pomylone były, czyszczenie kopułki i palca oraz świec.(aż zielono w kopułce było) pompy paliwa na razie nie miałem.Auto odpaliło na gazie pochodziło 20 min i jazda próbna :wink: żadnych stuków puków tylko autem woziło co sie potem okazało przez ch......we opony.Silnik pięknie pracował.Byłem w siódmym niebie.jeździłem tak 4 miechy i postanowiłem coś pozmieniać.oczywiście ze smakiem bez żadnego festynu.Po kolei:
Kupiłem okazyjnie felgi co najlepsze dla śmiechu licytowałem na allegro nie myślałem że za tyle kupię fakt była 3 rano :wink: .Stałem się posiadaczem felg RONDELL model 0063 18 cali z lekkim rantem, i oponami przód 235/35 R18 tył 255/30 za 510zł a Borbety na których kupiłem Becie sprzedałem 2 dni wcześniej za 400zł(idealnie proste poszły do złotej ślicznej E28 z Gdańska ) to jest przykładowe zdjęcie tych felg ponieważ ja swoje właśnie poleruję więc za ciekawie nie wyglądają :wink:

Kupiłem też fajerę za niecałe 100zł myślę że się opłacało

A ostatni mój nabytek to kompletny jasny skórzany środek z elementami drewna,który będzie doskonale komponował się z kolorem auta.skóry są co prawda do dopracowania ale z tym sobie poradzę.I tu pytanko do kolegów posiadających skóry w ty kolorze:czym to doczyścić żeby było ładnie.??skóry co prawda nie są idealne ale za 500 zł kompletny środek to się opłaca ,a na pewno będą z tego ludzie fotki robione jak skórki są jeszcze w innym aucie.ja włożę do swojej jak je doprowadzę do kultury :wink:

Teraz auto jest trochę rozbebeszone stoi na kołkach.powyjmowane lampy .
Kończę właśnie lampy:Black Hella + Żółte ringi ccfl+xenon 8000k :wink:nq fotce zrobione przeze mnie BH jeszcze bez ringów:

Brakowało jednego halogenu :kupiłem ostatnio na szrocie oryginał hella w idealnym stanie 10zł :wink: oba rozebrałem wymyłem i czekają na wmontowanie.mam już białe przednie kierunki i poluję na tylne lampy z białym kierunkiem.Planuję też małą dokładeczkę a`la Alpina z przodu w kolor auta.Na koniec cała beemka będzie spolerowana żeby ożywić kolor.Max gleba oczywiście będzie.Na razie eksperymentowałem z podgrzewaniem sprężyn (siadają traktowane palnikiem i tak będą wymieniane na sportowe twarde)żebym wiedział na jaką max glebę będę sobie mógł pozwolić bez otarć o nadkola w przyszłości :wink: Jak wszystko do kupy ogarnę to wrzucę fotki nie lubię pstrykać rozbabranej roboty :mg:

Mam nadzieję,że będzie z niej piękna lala.Chciałbym w maju śmignąć na Toruń :D

czekam na sugestie.
Wypowiadać się podpowiadać to mnie zmotywuje :D
Pozdrawiam

E34 520i M50B20 Brokatrott Metallic
E36 318iS Coupe M-Technic Dakargelb II
Ostatnio zmieniony przez maciekwuwua 2010-01-20, 19:16, w całości zmieniany 2 razy  

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2010-01-20, 10:21   

E34 wyrwałeś za naprawdę dobre pieniądze szkoda tylko że to jest M30 B30
Zmiany jak najbardziej na :spoko: a do skór twoje są w stanie strasznym i takie środek możesz tylko odświeżyć ( renoskórem ) tu masz taki produkt i przykład
http://moto.allegro.pl/it...ilbra_16ko.html

I wklej zdjęcia na forum ! a nie linki do zdjęć :wink:

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

maciekwuwua 

Wysłany: 2010-01-20, 12:54   

Powiem szczerze,że chodziło mi właśnie o m30 szkoda tylko że to nie m30b35 gang tego silnika jest moim zdaniem nie do przebicia(oprócz m70b50 oczywiście).dzięki za patent na skóry.no rzeczywiście.są zapuszczone ale uparty jestem :wink: Próbowałem wklejać na forum ale wyskakuje mi jakiś bład i nie chce się załadować.Komputerowiec ze mnie żaden chyba.Może ktoś podpowie jak to zrobić.

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2010-01-20, 15:38   

Klikasz pod zdjęciem ( pobierz pozostałe kody ) wybierasz który kod ci psuje klikasz kopiuj i wklejasz to na forum :wink:

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

maciekwuwua 

Wysłany: 2010-01-20, 19:22   

Dzięki Grzesiek już powklejałem :wink: Byłem dzisiaj w hurtowni szewskiej i mają mi sprowadzić ten renoskór po niecałe 5zł za flaszeczkę 40ml.na fotel wychodzi 200ml.czyli cała impreza z renowacją przód + tył jakieś 100 zł + oczywiście moja bezcenna praca :wink:

Odpowiedz do tematu