Witam.Szukalem dosc dlugo tematu odnosnie spalania m50 2.0 i niestety nienatknołem sie na zaden ciekawy temat.Wiec pisze z takim problem odnosnie mojej e34.Sprawa wyglada nastepujaca.Kupilem ten samochod jakies 3 miesiace teamu i jestem zadowolony ale spalanie mnie szokuje.W miescie nie schodze nie mnie niz 20 litrow na 100. Jezdze do pracy i naprawde oszczednie i powoli W trybie economic.Pojechalem do warsztatu ,koles mi podlaczyl kompa i wykrylo ze sonda jest zepsut.Wiec wymienilem.Zapalcilem za sonde siemensa 480zl i powiedzial mi fachowiec (mechanik)ze teraz bedzie dobrze i lipa dalej jest tak,Wczesniej sprawdzal mi przeplywke i powiedzial ze dobra.Moze wiecie co moze byc przyczyna.Mowie odrazu ze niema gazu i silnik ma orginalny przebieg 193 tys/km.Aha moze to jest dzinwe ale na trasie spalanie jest w granicach 8 litrow wiec mysle ze okej ale miasto mnie zabija.Prosze o pomoc bo niedlugo to kupie hak i cysterne bede za soba wozil .Dzieki z gory za kazda wskazowke.
_________________ Zycie zaczyna sie po e30 )
BMW E21 323i Alpina C1 '81
BMW E28 524td '84
BMW E21 323i oryginal[/b]
Niestety ale połączenie tego silnika ze skrzynią automatyczną w budzie E34 to totalna porażka. Kolega miał taki samochód i w Wawie przy EMERYCKIEJ jeździe paliła 14-15.
Szukał przyczyny bardzo długo ale nie znalazł, zero błędów.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2010-01-17, 22:22, w caoci zmieniany 1 raz