BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z tylnym zawieszeniem e30
Autor Wiadomo
Heniu_e30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Lut 2009
Skd: Włodawa
Wysany: 2010-02-08, 18:47   problem z tylnym zawieszeniem e30

Witam serdecznie. Mam problem, po wakacyjnej wyprawie na pas startowy w białej podlasce przestawiła mi sie tylna belka i do domu wracałem prawie po skosie. Trasa miarzyła 80km do domu przez ten odcinek zjadło mi dwie opony oczywiscie tylne. Podejrzenia padły na tuleje tylnej belki i wymieniłem je na nowe poliuretanowe, wszystko poskładałem do kupy oczywiscie ciągle siedzie zaspawany dyfer i przez moze pierwszy kilometr było dobrze i znowu jak puszcze kierownice to w oczach skreca troche w lewo i sciąga auto, rozkreciłem znowu tylne zawieszenie z mysla ze cos zle poskładałem i znowu to samo przez pierwszy kilometr dobrze ale jak przyszło leciec troche bokiem lub ztrzelic troche ze sprzęgła problem nastał ponownie. Czy to mogą być krzywe szpilki które trzymają tuleje do podłogi czy może pierscienie do których chodzą tuleje ?? Nie bardzo wiem co mogę wiecej z tym zrobić bo ciężko się jeździ. Na drugim biegu z 40km/h daje pedał w podłoge to chwile mi :cenzura: popodskakuje i dziwnie przyspiesza delikatnie szarpiąc a rece bolą od ciagłego prostowania auta. Dodam ze jak mocniej rusze ze wstecznego czasami sie poprawi i na chwile znowu jest wporządku.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2010-02-08, 19:45   

esli belka by sie ruszała to byloby widac akeis slady tarica bude itd.

sprawdz jak wyglada belka tam gdzie sie łaczy z wahaczami bo moze blach przerdzewniała od srodka i sie wygina.najlepiej pojechac na stacje kontroli pjazdów bo w sumie najczesciej za piwko moga ci obejrzec auto :)

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Heniu_e30 

Doczy: 10 Lut 2009
Skd: Włodawa
Wysany: 2010-02-08, 19:48   

no własnie jutro planuje zajechać. Tak się zastanawiam czy może to coś z przodu, przeciez jak sie zrobi spina a para mi ich wyszło przez standardowe zawieszenie to może jakis drążek czy coś.

rafcis82 

Pomg: 1 raz
Doczy: 12 Lip 2009
Skd: Puławy
Wysany: 2010-02-13, 20:48   

Mam podobny problem tylko ja dostalem dzwona z prawej strony w tyl ...oczywiscie czesci zostaly wymienione blacha wyprostowana i na poczatku wszystko bylo dobrze ale po jakims czasie jak pare razy przybutowalem to zauwazylem ze jak strzelam ze sprzegla to wlasnie tyl z prawej strony mi podskakuje i cos jakby napierdalalo w bagazniku ..jeszcze tego nie sprawdzilem bo samochod w zimie w garazu stoi ale jak bedziesz wiedzial co i jak sie dzieje to podziel sie nowinkami to wezme to pod uwage pozdro

318Albert 
2x 3er mit szperre

Pomg: 3 razy
Doczy: 12 Sie 2009
Skd: Kielce
Wysany: 2010-02-15, 23:00   

Też mam taki problem strzał ze sprzęgła na dwójce i dźwięki jakby ktoś młotkiem po błotnikach walił ale wcześniej kumpel tak przywalił w krawężnik tylnym prawym kołem aż listwy spadły ze zderzaka i wlew paliwa się otworzył :D muszę się bryknąć na diagnostykę i powymieniać to i tamto. Na śliskiej nawierzchni powyżej 50km/h strasznie tył ucieka na boki, a opony się równomiernie ścierają ;/ ciekawe co tam się pokrzywiło.

marcinbmwe30 

Doczy: 23 Kwi 2009
Skd: słupsk
Wysany: 2010-02-16, 00:52   

jezeli strzela sie ze sprzegla i cos napier... w bagazniku to nie moze byc nic innego jak tylne tuleje na belce.. kiedys myslalem ze to moze tlumik napierdziela o bude ale po wymiane tuleji wszytsko ucichlo..

Gr390R 

Doczy: 07 Gru 2006
Skd: Nysa
Wysany: 2010-02-16, 07:08   

często też jest tak że koło podskakuje z winy źle wystrojonego/zużytego zawieszenia

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: