Wysany: 2010-02-16, 18:13 e36 problem z szybami w aucie kolegi.
Witam mam mały problem z szybami w e36 coupe. Otóż gdy otwqieram drzwi szyby powinny opóścić się nieco w dół a tak się nie dzieje. Następnie gdy staram się otworzyć szyby poprzez naciśnięcie przycisku nic się nie dzieje (coś tylko pstryka pod schowkiem pasażera oraz w drzwiach). Jednak szyby nie reagują. Model mojego bmw to 320i z 95r. i mam małe pytanie odnośnie tego czy w autach z tego rocznika były montowane uchylane tylne szyby ponieważ ja takie posiadam.
Pomg: 9 razy Doczy: 24 Mar 2009 Skd: Sanok/Rzeszow
Wysany: 2010-02-16, 18:44
W e36 coupe jest w drzwiach taki specjalny mechanizm do malego opuszczania i zamykania szyb (przy otwieraniu i zamykaniu drzwi) wada tego mechanizmu jest to ze w zimie trzeba go bardzo czest przesmarowywac, bo inaczej bedzie sie zacinal, nie opuszczal szyb. (minimum raz w tyg.) z tego co pamietam w drzwiach, obok zamka jest taka mala zaslepka, za ta zaslepka jest caly mechanizm co te szyby opuszcza. powinno wystarczyc samo przesmarowanie:)
Ha uporaliśmy się z problemem Ogolnie na siłę wcisneliśmy szybę za uszczelkę i domkneliśmy drzwi na raz. Wtedy sprawdziliśmy czy szyba się opuszcza i zadziałała ! Nie wiemy do końca na czym polegał problem. Czy może na tym że przy otwartych drzwiach moduł myślał że są zamknięte i nie chciał opuścić szyby o te 0,5 cm ?