Wysany: 2010-08-16, 11:32 samochod przygnieciony przez drzewo
Czesc, mam pytanko czy jezeli na auto bylo tylko OC i przywalilo go drzewo na warszawskim parkingu to jest szansa od kogos na jakies pieniadze za to?
Auto ma splaszczony kompletnie dach
_________________ było e21 323i,e36 318i,e36 325ci,e46 330i,e90 320i, e46 330ci
jest e46 330ci & e91 318i
Tak, jest szansa. Tylko że nie z Twojego OC, a z OC zarządcy terenu, jeśli takowe posiadał. A nawet jeśli nie posiadał, to i tak jest możliwe uzyskanie odszkodowania, więc próbuj.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2010-08-16, 13:08, w caoci zmieniany 1 raz
Wysany: 2010-10-23, 11:40 Re: samochod przygnieciony przez drzewo
TONY H. napisa/a:
Czesc, mam pytanko czy jezeli na auto bylo tylko OC i przywalilo go drzewo na warszawskim parkingu to jest szansa od kogos na jakies pieniadze za to?
Auto ma splaszczony kompletnie dach
Witaj,
Wczoraj miałem podobne zdarzenie. Drzewo spadło na mój samochód w czasie ruchu. Była policja, Straż Pożarna i Straż Miejska. Nie mam ubezpieczenia AC. Muszę zwrócić się do Zarządu Zieleni o odszkodowanie. Rozmawiałem z rzeczoznawcą, który powiedział, że mogą być kłopoty. Spotkał się z przypadkami, że jeśli drzewo było zdrowe w Zarządzie Zieleni potrafią stwierdzić, że był to wypadek losowy za który nie ponoszą odpowiedzialności. Ich odpowiedzialność obejmuje drzewa chore, które powinny być wycięte.
Mam zamiar dowiedzieć się czy Straż Pożarna przy takiej interwencji wystawia Zarządowi Zieleni fakturę. Uznanie takiej faktury może być potwierdzeniem ich winy.
Mam prośbę. Opisz jak zakończył sięTwójm przypadek. Czy spotkałeś się z próbą uniknięcia albo pomniejszenia odpowiedzialności? Jeśli tak to jak się broniłeś?