BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
2.8 do e30 Warto??
Autor Wiadomo
Szef_22

Doczy: 22 Lis 2004
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2005-02-06, 15:27   2.8 do e30 Warto??

Aktualnie w swojej e30 mam silniczek 2.3,ma juz troszke najechane,stad autko nie zbiera sie tak jak kiedys.Przed przystą pieniem do jakiego kolwiek remonciku,mam pytanko czy wartoby,sie pobawic i zamontować silnik 2.8 od e23.W rekinku silnik od poczatku smiga z automatyczna skrzynia,nigdy nie paliłem kapcia itp,bieże mała ilosćoleju i jest w dobrym stanie.Wiem,że takie zabiegi sa na porzaku dziennym,czy duzo z tym roboty?Beda potrzebne jakies przeróbki.Mile widziana każda opinia

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-02-06, 18:13   

z tego co się orientuje fajnie to działą w e30 kolega M@kaveli miał w swojej porzedniej e30 ten silnik tylko jest jeden prblem albo go umocujesz bardzo nisko i bedziesz urywal miske albo musisz wyciąć dziure w masce bo bedzie prawdopodobnie przeszkadzał aparat zapłonowy

Szef_22

Doczy: 22 Lis 2004
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2005-02-07, 17:28   e30

Auto mam obniżone,juz teraz miska ma niewiele do ziemi,wiece raczej ta opcja odpada.Wycinania dziury w masce nie biore pod uwage,chociaz juz widzialem takie motywy.A jak to jest ze skrzynia?Czy ta od silnika 2.3 bedzie pasowac.Do 2.8 mam gdzies skrzynie manualna,gdzies przeczytalem,ze trzaba do takiej wtedy powiekszać tunel.I do tego jeszcze chlodnica,ta aktualna chyba jest za mala.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: