BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: RoboCop
2010-03-07, 08:17
Felgi 18 do e36.. PROBLEM
Autor Wiadomo
BMW325 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 02 Mar 2010
Skd: wawa
Wysany: 2010-03-02, 21:25   Felgi 18 do e36.. PROBLEM

Witam , panowie zakupilem felgi do mojej E36 touring felgi maja parametry 8x18 h2 ET 15 opony sa na nich 225/40/18.. problem w tym ze delikatnie obcieraja , auto ma zawieszenie m technic orginalne.. co zrobic bym mogl te felgi zalozyc i nie martwic sie o przycierki ?? twarde zawieszenie , rozgiac nadkola troszke ? pomocy

Przepraszam jesli nie w tym miejscu dalem swoj temat , ale jestem tu nowy

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2010-03-03, 12:29   

18 cali przy et15 we36 to faktycznie problem skoro seryjnie jest od 41-47 pozostaje wyciąganie nadkoli lub szukanie felg o większym ET

BMW325 

Wysany: 2010-03-03, 16:07   

czy wymiana sprezyn na czerwone np. http://allegro.pl/item916...ning_sport.html tych , pomoze cos czy tylko bardziej go obnizy ? bo gdyby byl twardszy a wysokosc auta sie nie zmienila nie bylo by tak zle , gdzie w warszawie robia taka usluge jak wyciaganie nadkola ? bo samemu to chyba mozn tylko popsuc

chemik211 

Pomg: 9 razy
Doczy: 06 Maj 2007
Skd: KRAKóW
Wysany: 2010-03-03, 16:19   

No tylko naciągnięcie nadkoli lub poklepanie rantów, ci zostaję ,ja u siebie to sam robiłem odpowiednią rurą

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

BMW325 

Wysany: 2010-03-03, 17:18   

hmmm... to czyli tych sprezyn orginalnych m technica nie zmieniac ? delikatnie rozgiac nadkola to moze bym dal rade , mam dosc duza rurke ktora mysle ze dobrze by do tego posluzyla , zalezy mi na tych felgach bo maja ladny wzor i tym bardziej ze juz je zakupilem , tez myslalem by zalozyc troszke nizsze i wezsze opony np. 215/35 tylko czy to zalatwi sprawe ? postaram sie troszke rozgiac nadkola ..

[ Dodano: 2010-03-03, 17:20 ]
chemik211 napisa/a:
No tylko naciągnięcie nadkoli lub poklepanie rantów, ci zostaję ,ja u siebie to sam robiłem odpowiednią rurą
a czy ty tez miales ten problem ? u mnie wystaje jakies pol centymetra i dobija gdy ostro skrecam lub gdy wpdne w dolek... juz sam nie wiem co mam zrobic...

Mack` 
Rumcajs

Doczy: 16 Lis 2006
Skd: Kielce
Wysany: 2010-03-03, 18:00   

Kolego najlepiej po znajomych wywiedz się kto ma taką zabawke http://images34.fotosik.p...c69a0c65d6c.jpg

chemik211 

Wysany: 2010-03-03, 18:26   

Mack` napisa/a:
Kolego najlepiej po znajomych wywiedz się kto ma taką zabawke http://images34.fotosik.p...c69a0c65d6c.jpg

Bardzo fajna zabawka widziałem ją na żywo w akcji, ja sobie bez niej poradziłem przy pomocy rury i podnośnika do samochodu

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

BMW325 

Wysany: 2010-03-03, 18:55   

Fajna maszynka widzialem na innym forum , ktos sobie nia robil nadkola , a tu na terenie wawy ma ktos taka i zrobil by mi odplatnie oczywiscie ? bardzo bede wdzieczny o informacje...

[ Dodano: 2010-03-03, 18:56 ]
chemik211 napisa/a:
Mack` napisa/a:

Bardzo fajna zabawka widziałem ją na żywo w akcji, ja sobie bez niej poradziłem przy pomocy rury i podnośnika do samochodu
Kolego a ty w jaki sposob to robiles , mogl bys mi to opisac i ewentualnie podeslac fotki jak to wyglada pooo ?

chemik211 

Wysany: 2010-03-03, 19:22   

Robiłem to u kolegi Pinczera w dwóch e34 i u siebie, podnosiłem auto na podnośniku, wsadzałem rurę między oponę a nadkolem i opuszczałem na podnośniku tak żeby nadkole wsparło się na rurze, i przekręcałem rurę z wyczuciem i tak kilka razy,efekt według mnie bardzo dobry,lakier cały,jeszcze jest dobrze podnośnikiem hydraulicznym kolumnowym to zrobić, zapierasz sie o nadkole wewnątrz i rozpychasz na zewnątrz

damian357357 
chester

Pomg: 2 razy
Doczy: 23 Lis 2008
Skd: SLUPSK & UK
Wysany: 2010-03-03, 19:53   

efekt może być taki sam jak byś to robił profesjonalną maszyną :D , razem z bratem robiliśmy tak w jego e46 touring i wyszło bardzo dobrze. Dobrze jest nagrzać farbę na samym rancie żeby nie poodpryskiwała :wink:
A tak to mniej więcej wygląda
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Powodzenia :twisted:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku