Musze wymienić amory x 4, i sprężyny x 4. Nie mam za wiele kasy. Ile mogą mnie kosztować części, i czy kupować nowe czy używki?
Chce założyć seryjne bo mam czerwone H&R. Ma ktoś dostęp do używanych sprężyn? Opłaca się regenerowane amory?
Ja wymieniałem przednie amortyzatory 2 miesiące temu. Dogadałem sie ze sprzedawcą 8) zapłaciłem za nie 170zł (za 2). oczywiście nóweczki!!! w opakowaniu. Kupywałem je w Toruniu. jak znajde jego wizytówkę to zaraz Ci przesle. narka
Wrzuc namiar na forum. Bywam czasem w Toruniu, a cena wydaje sie kuszaca
______________________________________________________________________________________________
PioterW: TU podaj informacje o swoim sprzedawcy
______________________________________________________________________________________________
Anonymous Go
Wysany: 2005-02-07, 14:19
Sprężyny warto zakładać tylko nowe. Najlepiej oryginalne, ponieważ są odpowiednio dobrane do nadwozia, masy silnika, opcjonalnego wyposażenia. Jeśli jednak nie zależy ci na precyzji zawieszenia i komforcie, możesz założyć zamienniki np. Ventura.
Odnośnie regeneracji amortyzatorów, to tylko niektóre konstrukcje nadają się do regeneracji. Zdecydowana większość amortyzatorów nie nadaje się do tego.