BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e30 1.8i m10 nie odpala
Autor Wiadomo
M-4 

Doczy: 19 Maj 2009
Skd: Lublin
Wysany: 2010-03-21, 23:02   e30 1.8i m10 nie odpala

Kiedyś już o tym pisałem ale dalej nie znalazłem odpowiedzi, już mi się skończyły pomysły.
Mam e30 1.8i m10, silniczek bardzo ładnie chodzi ale jak chcę polatać i przesadzę z gazem, obróci mnie i stanę w miejscu, gaśnie mi silnik. Nie da się odpalić, śmierdzi paliwo.

Czasami po jakimś czasie udawało się z kluczyka.. wtedy popyrczał nie na wszystkich garach ale udawało się go przepalić i zaczynał chodzić. Jak nie z kluczyka, to czasami z linki tak samo, z obrotów - gazu i udawało się przepalić.

Dzisiaj chciałem pojeździć na maksa, nie dało rady. Znowu padł, nie mogę odpalić.
Z linki powyzej 3000 jak dam gazu to tak zaczyna łapać. ma górne obroty nie na wszystkich garach ale odrazu gasnie gdy ujmę gazu. Strzela, chodzi na jednym garze, gaśnie. z kluczyka nawet nie myśli odpalić.

Wiem, że to tak trochę wróżenie z fusów dla Was. Dodam, że na dolnych obrotach światła świecą mi słabiej.

Jak jeżdżę spokojnie, to wszystko jest ok. Ale nie po to kupiłem BMW żeby nie robić boków od czasu do czasu, a te kończą się zawsze tak. :/ Tym razem nie udało się nawet odpalić. Męczę się z tym ponad pół roku.

Podsuwajcie, co sprawdzać po kolei. Każda uwaga jest dla mnie bardzo cenna.

[ Dodano: 2010-03-22, 17:18 ]
Dzisiaj udało mi się znaleźć przyczynę, problem jednak nie był taki kosmiczny, chociaż trudziłem się z tym z pół roku.. :)

Gdyby ktoś miał kiedyś taki problem:
Odłączyłem przewód od przepływomierza i zauważyłem, że samochód tak samo odpalał, gdzieś tak na jednym cylindrze.
Wyjąłem przepływomierz. Przepustnica była otwarta na maksa, wystarczyło ją dotknąć i odbiła spowrotem.
Na samym jej końcu zawiesza się i widać jakby te "drzwiczki" były minimalnie niżej i robią małą ryskę.

Nie widzę sposobu na ustawienie tego, więc chyba pozostaje mi wymiana.
Ostatnio zmieniony przez M-4 2010-03-26, 09:45, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: