Witam wszystkich po krótkiej przerwie.
Troszke sie zmieniło w moim samochodowym życiu,jedne BMKi odchodzą,drugie przychodzą i tak w koło macieju. Właścicielem samochodu który chce wam zaprezentować stałem się 14 dni temu i było to zupełnie przypadkowo,bo nie chodziła mi po głowie kolejna e39 w kombiku Jednak po obejrzeniu autka dokładnie i wyłożeniu kawy na ławę pod dom zawitała kolejna e39 530d. Autko kupiłem od pierwszego właściciela, jest 11sto letnie, przebieg 229tyś.km. potwierdzony NAP i książką serwisową. We wrześniu wymienione były wahacze,przedni komplet hamulców ( tarcze i klocki ) z tyłu klocki hamulcowe, czujniki ABSu wraz ze sterownikiem głównym ( miałem ten sam problem w 523i :rotfl: ) .Z wyposażenia jest bananowa skóra,czujniki parkowania i deszczu,tempomat,grzane stołki,telefon,klima dwustrefowa,el.szybki lusterka i szyberdach,Webasto,NIVO, wielofunkcyjna kierownica,aluminiowe koła w rozmiarze 18' z oponkami 245/40/R18 itp...
Parę fotek z dzisiaj Autko jest troszke brudne,bo jeszcze nie miałem czasu posprzątać,no i pogoda w Holandii już nie ta
Fotki ze środka wkleję jak tylko ogarnę wszystko ( odkurzanie ,czyszczenie tapicerki itp )
Zderzak M5 założyłem 4dni temu wraz z lampkami ,które troszkę przypominają lampy po lifcie,ale nimi nie są ( DEPO z ringami ) bo oryginalny był pęknięty jak i lewa lampa Poprzedni właściciel wyjeżdzając z parkingu zawadził o słupek ( zderzak jest to małej naprawy ) , lampa pękła od uderzenia kamykiem . Do zrobienia jest parę kosmetycznych poprawek jak i wymiana oleju ,filtrów i wszystkich płynów ustrojowych,serwis klimatyzacji ( odgrzybianie i napełnienie ) no i jakieś mody
Na pierwszy plan pójdzie zderzak M5 na tył ( cholercia,trudno go zdobyć w dobrej cenie ) , ściągnięcie oznaczeń modelu , jakieś alu na zimową oponkę.
PS. Jaki olej polecacie do Automatycznej Skrzyni Biegów????
[ Dodano: 2010-11-07, 14:45 ]
Dzisiaj troszkę czasu z rana miałem ,więc parę fotek ze środka wklejam. Jak to się mówi .... " tragedii nie ma "... Jest parę rzeczy,które mogłyby być w lepszym stanie ( takie jak pęknięta uszczelka drzwi kierowcy, czy lekkie przetarcie na siedzeniu kierowcy-oparcie jest OK ) ale to drobnostki. Grunt,że technicznie autko jest OK.
ps. Czy znacie jakiś dobry środek do skórzanej tapicerki???? Co polecacie???
[ Dodano: 2010-11-21, 21:16 ]
A co myślicie o takim zderzaku : http://link.marktplaats.nl/388138336 ? Jak by go pomalował w kolor auta,a dyfuzor na czarno no i z drugiej strony zapodał końcówkę wydechu??? Nie byłoby chyba tragedii,co????
_________________ Tak to sie zaczelo: VW Passat kombi B4 VR6,e30-325coupe,e32-Alpina B12,e38-740i,e34-535i,Audi A4 MTM avant ,e61-535d,e36-323i;)
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2011-05-10, 20:13, w całości zmieniany 2 razy