witam wszystkich, jestem od niedawna mam nadzieje ze szcześliwym posiadaczem bmw e36
Ale pojawil mi sie ostatnio problem z szumem (staralem sie przeszukac forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie). Otoz przy wchodzeniu silnika na obroty powyzej 3000 slychac dziwny szum jakbym mial otwarte szyby alb szyberdach, przy duzych predkosciach nie slychac tego szumu-tylko jak wejdzie na odpowiednie obroty, wiec wykluczam jakis problem z uszczelkami. Jak samochodem sie jeżdzi wolno.. nie przyspiesza, nie redukuje biegow to silnik cjhodzi spokojnie natomiast jak jezdzi sie szybciej (oczywiscie bez przesady, nie chodzi mi o krecenie kołami, czy tez jezdzenie 180km/h ale wystarczy zeby przycisnąć do 100km i juz pojawia sie taki szum.. Jak wyłacze i włacze ponownie silnik to szum ustaje i silnik znow pracuje spokojnie.
co to może być, czy jakiś poważniejszy problem, czy jakaś drobna usterka?
Proszę o pomoc.
Ale jak to szumi? Tak SZUUUUUUUUUU, <-- wiem troche dziwnie napisalem.. Ale chodzi mi o to że moim zdaniem to nie jest wiatrak ponieważ jak podnosze maske to dzwiek wydaje sie z silnika a wiatrak pracuje cicho..
Znajomy ma Bmw 5 i u niego przy wyzszy obrotach pracuje glosno wiatr ale to jest calkiemj inny szum.... Silnik pracuje jakby byl zmeczony..