Wysany: 2010-07-09, 02:03 Wycieczka do BMW LAND :)
Witam na mojej wycieczce.
Dla tych ktorzy nie odwiedzili jeszcze tego miejsca.
To jest widok z wierzy w Olimpia Park. BMW WELT z lewej Z prawej Muzeum oraz budynek biurowy a w oddali fabryka.
Zaczne od bmw welt... jest to salon sprzedazy z czescia pokazowa oraz wewnetrznym tarasem na ktorym po rozmowie ze sprzedawca mozna przejechac sie kilkoma z wybranych modeli. Jest tez dział poswiecony bmw efficient dynamics.
------------- odkurzacz
Bmw muzeum
Dobranoc.
_________________ ....
Ostatnio zmieniony przez MaxxxS 2010-07-09, 04:09, w caoci zmieniany 17 razy
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
To jest Bmw 2800 Spicup z 1969r. Prototyp zaprojektowany przez Gandiniego i Bertone.
[ Dodano: 2010-07-09, 11:11 ]
BM 6 napisa/a:
Piękne zdjęcia ale przydałoby się więcej opisów i Twoich wrażeń. Zazdroszczę Ci tej wycieczki.
Nie miałem juz siły wczoraj. zaczalem sie za bardzo rozpisywyc i zrezygnowalem z opisow wrazen i eksponatow. Ale jutro jeszcze dodam zdieca silnikow bo mam ich sporo.
Cały kompleks znajduje się w Monachium przy Olimpia Park (ktory takze polecam odwiedzic przy okazji, wjechac na wierze z ktorej zrobilem pierwsze zdiecie itd.)
Wjazd do muzeum 8 ojro a Bmw Welt jest friko. W bmw welt można zobaczyc wszystkie nowe modele samochodów i motorów a takze wszystkie silniki rozebrane na czynniki pierwsze. Jest tez spore zaplecze pokazujace na czym polega praca w bmw i dokąd zmierza np. prototyp skrzyni biegów i układu napędu ktory mozna za pomoca korby wprawic w obrot aby poczuc na własnych miesniach jak malo potrzeba sily abu rozpędzic bmw 7. A w muzeum jak to w muzeum jest zajebiscie. Jest ekspozycja silników zwykłych, wyczynowych,z rodziny M/// oraz lotniczych. W kasie nalezy powiedzic jakim jezykiem sie poslugujesz (nie ma pl), dostajeesz sluchaweczke i pani urodziwa opowiada. Ciekawa rzeczą jest interaktywny blat przy ktorym spedzilem 2h. mozna przejrzec spora zawartosc dokumentow i zdiec ze wszystkich lat historii marki. PRzy wiekszosci motorow i samochodów znajduja sie ekrany na ktorych wyswietlane sa filmy z ich udzialem najczesciej krotka historia projektu no i troche akcji.
Wszystkim ktorzy nie byli tam jeszcze polecema bo naprawde warto.