Wysany: 2005-02-14, 01:00 e 30 z jakim silnikiem??
Witam wszystkich forumowiczow!!Jestem tu poraz pierwszy bo na dniach planuje zakup e30!Mam jednak problem z wyborem silnika!Nie wiem ktory jest optymalny!Wiem ze 1.6 to "bmw bez silnika" (bez obrazy) a 1.8 też odpada bo sa dosc awaryjne.Pod uwage biore jedynie 2.0 lub 2.5!Słyszalem ze spalania maja zblizone!A i jeszcze jedno: mam zamiar zamontowac LPG!Tak wiec prosze o pomoc w wyborze: 2.0 czy 2.5!Jesli powiedzialem cos zle to wybaczcie i sprostujcie mnie:)Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc!
widze,ze bardziej cenisz oszczędność-powinienes wybrac w takim przypadku 1.6 ,mam aktualnie 2.0 i jestem zadowolony z osiągów,ale jesli chciałbys poczuc 170 kucyków pod maską to proponuje 2.5l.A tak pozatym to witamy w swiecie BMW.pozdro
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
tylko i wylacznie 2.5 ja tyz poluje teraz na jakis ciekawy egzemplarz nie zajezdzony przez jakiegos dresa i przed kupnem musisz dokladnie obczajic samochod bo duzo jest w oplakanym stanie niestety ciezko jest znalesc cos dobrego nawet w raichu za dobra 2.5 trzeba zaplacic okolo 2tys eur.powodzenia w szukaniu pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-02-14, 10:26
jarek_kos2 napisa/a:
Mam jednak problem z wyborem silnika!Nie wiem ktory jest optymalny!Wiem ze 1.6 to "bmw bez silnika" (bez obrazy) a 1.8 też odpada bo sa dosc awaryjne
z tą awaryjnością 1,8 to nie wiem skąd masz takie rewelacje - nie sądzę, żeby był bardziej awaryjny niż 316, 320 czy 325 - jest natomiast (moim zdaniem) mniej awaryjny niż jakikolwiek inny samochód (nie-beemka) w tym wieku.
- faktem jest że 1,6 może szybko ci się znudzić jeśli oczekujesz ścigacza - w takim przypadku 325 lub 318IS - będziesz miał rakietę ... tylko czy jesteś na to gotowy
jeśli jeździłeś dużo samochodami.... bierz rakietę, ale ciężko znaleźć coś niezajeżdżonego w Polsce - sam szukam , bo i 325 i IS'y ludzie kupują do katowania
Wysany: 2005-02-14, 10:36
Dokladnie, twierdzenie o duzej awaryjnosci m40/m42 mnie rowniez dziwi...
Z czasow kiedy mialem m42b18 (iS) pamietam to, ze mechanicy zachwalali te jednostki...
Tak czy siak kiedy pogonilem iS-a (ktory z perspektywy czasu nie byl taki zly), zadza mocy wziela gore... Kupilem 2.5i Obecnie jestem na etapie docierania ety z glowica z 2.5i...
Mój 1.8 M40 jeszcze przez prawie rok użytkowania ani ani ani razu mnie nie zawiódł Wiennnc kto Ci takich rzeczy naopowiadał???
Jak znajdziesz dobre - bierz jednak 2.5 170 KM, 8.3 do stówy, po prostu WOW!
Dziekuje wszystki za podpowiedzi.Mam juz na oku 325 i musze poczekac do przyszłej soboty bo koles wyjechał do Niemiec.A te informacje ze 1.8 sa awayjne pochodza od kolegi ktory miale dwie takie i strasznie zarzekal.Ale to moze tylko kwestia przypadku ze trafily mu sie jakies rupiecie bo na taki wygladaly:)
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-02-15, 15:55
chlopie tylko 325
dobre 325!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drencrom [Usunity]
Wysany: 2005-02-15, 20:32
m42 jest o wiele lepszy konstrukcyjnie niz m40. nie boryka sie z problemami rozrzadu gdyz posiada lancuch zamiast paska i dzwignie z rolkami. 318IS to bardzo przyjemne autko i idzie z miejsca nie wiele gorzej niz 325. zalezy co sie lubi: wysoko krecacego czterogarowca czy turbine szeciocylindrowa. zurzycie 318IS jest nie wyzsze niz 316ki. znalezdz dobry egzemplarz to sztuka.