Witam mam e-30 316 85r. na gażniku i mam taki problem.Dzisiaj rano chciałem odpalić autko i patrze pedał od sprzęła nie stawia żadneo oporu luźny na maksa, zaglądam pod maske w zbiorniczku od płynu hamulcowego brak płynu.Dolałem hamulce chyba oki ale sprzęgło dalej nie działa:( Mam pytania czy to jest ten sam płyn co od hamulców? Gdzie jest pompka od sprzęgła?I czy może macie jakiś pomysł, gdzie tkwi problem może siłownik przy skrzyni albo coś? Pozdrawiam
a zobacz z której strony ci wyciekł płyn bedziesz miał plame płynu pod samochodem:)
jeśli z pod mniej więcej skrzyni to musisz wymienić wysprzeglik wysprzeglik znajduje sie przy skrzyni od strony kierowcy, duzego problemu nie ma z odkreceniem go jesli podpasujesz sobie dobry klucz.
Sprzegło chodzi na tym samym płynie co hamulce.
Sa komplety naprawcze do wysprzeglików ale nie praktykowałem tego tematu a uzywke kupisz za około 40zł,
Jesli chodzi o odpowietrzenie układu to najlepiej jak to zrobisz na wyjętym wysprzegliku to znaczy nie przykręconym jeszcze do skrzyni tylko żebyś rurke przykręcił i odpowietrzaj.
Są inne patenty jeszcze do odpowietrzania ale to niech się inni jeszcze wypowiedzą
Ps. jak dobrze poszukasz na forum to już o tym było
Pozdrawiam 8)
Pomg: 1 raz Doczy: 30 Sie 2004 Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2005-02-19, 21:07
No mi się wydaje ,że jak tak zrobi,to tłoczek wysprzęglika pójdzie w siną dal,czyli poprostu wyleci.W/g mnie odpowietrzać się powinno po zamontowaniu wysprzęglika na swoje miejsce.Podczas odpowietrzania wyczuwa się opór działającego sprzęgła.Można stwierdzić ,czy działa poprawnie,czy jeszcze nie do końca jest odpowietrzone.Zyczę powodzenia.A jeszcze jedno.Jak walnie pompka wysprzęglika przy pedale to wcale nie musi ochlapać butów płynem wystarczy że podczas pracy lub nawet postoju auta płyn wydobywa się pod wykładzinę samochodu i po pewnym czasie -brak w zbiorniczku.Wycieków widocznych niema a sprzęgiełko nie dziala.
_________________ B-ardzo M-iłe W-spomnienia
DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38