Sprawa dotyczy felg do E34 Styling 21, M-Technik II.
Dałem je do renowacji, zostały naprostowane (kosmetycznie), wypiaskowane i pomalowane piecowo - felga na srebro, rotor na matowy grafit. Niestety po odkręceniu (felgi mają prawie 20 lat) gwinty w rotorach nie chcą już współpracować. Felgi chciałem zrobić na tip-top, więc nie będę śrub wkręcał na siłę. Potrzebuję nagwintować na nowo otwory w rotorach i tutaj moje pytanie.
Czy nie znacie w Warzawie, albo okolicach miejsca, gdzie mógłbym kupić taką usługę? Sam nie chcę tego robić, jakimiś gwintownikami, bo potem szkody mogą być nieodwracalne
W przypadku gwintowania ręcznego nie ma znaczenia w czym gwintujesz tzn, czy to stal, żeliwo, aluminum czy "szajs metal" czy drewniany kołek...
W przypadku gwintowania maszynowego miało by to znaczenie bo trzeba dobrać chłodziwo.
Znaczenie ma rozmiar gwintu jego skok i kierunek zwojów prawy bądź lewo skrętny.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.