BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana skrzyni automat na manual problem ;/
Autor Wiadomość
ciosek87 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-07-03, 02:03   wymiana skrzyni automat na manual problem ;/

witam mam takie pytanie do was koledzy. mam kompletną e30 325 a automacie i chce to wszystko przelozyc do mojej budy. tylko teraz mam problem a chodzi mi o to czy jak przeloze silnik i instalacje z komputerem i zaloze do tego silnika skrzynie MANUALNA czy to bedzie chodzilo na tym kompie i na tej instalaacji?? czy nie bedzie jakis problemow?? czy trzeba moze coss przeprogramowac zeby na manualu chodzilo normalnie. chodzi mi tylko o instalacje i kompa bo sprzeglo wal itd to wiem ale mam problem czy ta instalacja bedzie dobra do manuala i czy silnik normalnie bedzie chodzil. prosze o szybko pomoc ;) pozdrawiam

ninja-5 
Maniak :)

Wysłany: 2010-07-05, 17:01   

o ile mnie pamięć nie myli to skrzynia nie ma żadnego komputera, wiec wszystko powinno śmigać. wybierak był na cięgno a kick down na linkę.

Ps. sprawdź w instalacji, jest coś takiego jak "czujnik położenia automatycznej skrzyni biegów", jak tego nie obejdziesz to nie odpalisz silnika. zwykła zworka powinna załatwić sprawę.
Ostatnio zmieniony przez ninja-5 2010-07-05, 17:06, w całości zmieniany 1 raz  

Stammek86 

Wysłany: 2010-07-05, 17:07   

ninja-5 napisał/a:
o ile mnie pamięć nie myli to skrzynia nie ma żadnego komputera, wiec wszystko powinno śmigać. wybierak był na cięgno a kick down na linkę.

w e30 były też skrzynie z elektroniką i elektrycznym kickdownem...ja taka wlasnie mam.
Instalacja od skrzyni idzie z calą wiazką auta na podlodze ale z tego co kojarze to nie jest w zaden sposob polonczona z kompem od silnika.

ninja-5 

Wysłany: 2010-07-05, 17:15   

czy skrzynia jest z trybami pracy czy nie to zworka i tak jest do zrobienia. inaczej rozrusznik się nie odezwie.
Ostatnio zmieniony przez ninja-5 2010-07-05, 17:16, w całości zmieniany 1 raz  

ciosek87 

Wysłany: 2010-07-06, 01:41   

dzieki chlopaki. to zrobie tak jak mowicie z ta zworą i mam nadzieje ze odpali bo tak poza tematem to robie ja od podstaw cala zawiecha nowa wnetrze no i teraz silnik ;) dzieki i pozdrawiam

ninja-5 

Wysłany: 2010-07-06, 11:29   

czujnik od wstecznego tez musisz podłączyć do tego gniazda gdzie był czujnik położenia asb. wieź miernik i zrób zworę w pozycji N. i wszystko powinno chodzić.

ciosek87 

Wysłany: 2010-07-06, 13:40   

dzieki ninja za pomoc ;) jak bedziesz mial jeszcze jakies info na ten temat to bede wdzieczyny pozdro

ninja-5 

Wysłany: 2010-07-06, 14:18   

może inaczej :) jak będziesz miał pytania to zapraszam na pw bądź gg, będzie wygodniej ;)

Odpowiedz do tematu