BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] E-czydziETA by Tomeczek
Autor Wiadomość
tomeczek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
G Squad Garage

Wysłany: 2010-08-03, 22:43   [E30] E-czydziETA by Tomeczek

Serdecznie witam kolegów bo niedługiej przerwie. Jako ze moja przygoda z kombi zakonczyla sie juz dobrze ponad pol roku temu poszukiwania kolejnej E30 trwały. Udało się znaleźć bardzo przyzwoity egzemplarz.

Auto kupiłem od starszego Pana [1941r] kilka tygodni temu. Pan Albert mieszkał i pracował w niemczech do roku 1994. Tam właśnie zamówił w listopadzie 1986roku owe auto. W lutym 1987 E30 było gotowe do odbioru. Dwa tygodnie pozniej, jadąc z żoną do Polski miał kolizję. Traktor wyjezdzajacy z pola wymusil mu pierwszenstwo - ucierpiały drzwi po stronie pasażera przednie i tylnie oraz tylni błotnik. Wszystko jest naprawione w nienaganny sposób.

Do auta mam pełną dokumentację; tj. brief, TUVy na spoiler, progi Pfeba, dokładki zderzaków Pfeba itd itd. Ostało sie również zamowienie na to auto z 1986r jak i rachunek za nie z 1987r (blisko 39 000DM)

Suche dane:
m20b27
1987rok
98000przebiegu
Lachssilber metalik
Sport packet Pfeba
M-technik Heckspoiler
niebieskie wnętrze
'garażowany od urodzenia' (-cytat Pana Alberta)

Auto jest czyste, pachnące. WSZYSTKO działa. Przełączniki, manetki, drzwi -wszystko robi mocne i wyraźne 'PSTRYK!'

Naklejki 'klubowe' G Squad Garage są na aucie od niedawna. Jedynie naklejka dealera 'Schafer' na tylniej klapie ma 23 lata.

Plany co do auta? hmmmmm..... coś tam w głowie mam. Nie chce póki co zapeszać ale myślę, że będzie na czym oko zawiesić.

Dość ględzenia - konkrety:

więcej na : http://img691.imageshack.us/g/img0007wam.jpg/

oraz małe VT:

pozdro
Ostatnio zmieniony przez tomeczek 2010-08-03, 22:48, w całości zmieniany 2 razy  

Grucha Jr 

Wysłany: 2010-08-04, 09:33   

Piękna seria z dobrym przebiegiem :spoko: Gdzie takie sztuki można wyrwać i za ile??

bąku 

Wysłany: 2010-08-04, 16:05   

Stała na allegro, kupiłeś ją :?: czy zrezygnowałeś ze sprzedaży :?: bo nawet fotki te same co na aukcji.

Odpowiedz do tematu