Wysany: 2005-02-25, 01:39 Dziwne zachowanie na grochowce. m40
Jak w temacie. Silnik jak jest zimny to po przelaczajac na lpg opadaja obory i gasnie, jak go trzymam na wyzszych obrotach to jest normalnie, opadajac gasnie. Na benzynie jest ok. Wymienilem mu filtr powietrza i gazu, nie pomoglo. A dzisiaj doszla nowa ciekawostka: Jak jest cieply to na gazolinie na wolnych obrotach wchodzi w duze wibracje tak jakby chcial zgasnac i nierowno pracuje, jak mu wcisne gaz to zanim wejdzie na obroty to ma chwilke zastanowienia. podczas jazdy zachowuje sie zupelnie normalnie. Co to moze byc?? aha jest to najprostsza instalacja.
Cześć, może być zasyfiony filtr gazu ale stawiam na to że coś się rozregulowało pojedź do jakiegoś dobrego magika od gazu i niech ci ustawi bo za mało gazu dostaje a za dużo powietrza... z tąd ta chwila zastanowienia wejść czy nie wejść na obroty...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
filtr gazu wymienilem sam.. a na regulacji byl dwa miechy temu, mogl przez ten czas sie rozregulowac?
PS nie znam dobrego magika od gazu w wawie.. moze kogos mi polecicie?
z instalkami gazowymi jest tak że nawet po wypianie filtra powietrza czy świec trzeba jechac do gazownika na regulację same też się podobno rozregulowują
ja tak robię koszt to ok20-30 pln ale od dwóch lat jak mam instalke nigdy nie miałem problemów z jakimiś wybuchami czy czymś podobnym jak coś nie tak to jeżdż do faceta jeszcze raz i kręci tak długo aż jestem zadowolony zdarzało się że byłem u faceta pięć razy tego samego dnia regulacja i na obwodnicę słaby? do gazownika i na obwodnicę nie rozpędza się do 180 do regulacji aż ustawiła że jest ok na wolnych nie gaśnie ma kopa i pali 10-14 w mieście zależy od mojej fantazji a w trasie tankuję w Pruszczu lecę na Wa-we wracam i tankuję w Ostródzie i dalej na Gdańsk a jezdże ok 130-150 na tej trasie no pomiędzy Wa-wą a Płońskiem lubie poszaleć i wcisnąć do podłogi do Wrocka jadę też na jednym tankowaniu nazad muszę dolać najlepszy wynik jaki uzyskałem to 548km na jedej butli (50l) tankowałem dopiero w Hajnówce ale to juz opary były...
Ehh gdyby tak paliwko było po 1.60 pln jak gazolina
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Frycek, pewnie zawory się wypaliły od gazu ! A poważnie to odkręć kurek i zlej melase zmieszalnika, a najlepiej podjedz wieczorem do mnie i do madeja to Ci to zrobimy.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae