BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolo obciera o gwint co jest bmw e36
Autor Wiadomość
daniello 
JEST NAJNOWSZA :)

Wysłany: 2010-08-31, 21:51   Kolo obciera o gwint co jest bmw e36

Panowie mam problem i niewiem co jest grane mam u siebie w e36 gwint mocno opuszczony gdzies -70 moze wiecej mniej do progu mam 8cm ,kupilem orginalne felgi styling 44 w 8calach na 17 et 47 czyli ideal do e36 opona 205/40/17 po zalozeniu okazalo sie ze cos trze myslalem ze to hamulce zadlugie sruby ?itp wk...wilem sie zalozylem blaszaka z powrotem patrze na alusa a tam rant felgi zryty ledwo kolo zdjalem bo zaklinowalo sie o sprezyne od gwintu , nie wiem co jest grane mysle przeciez chlopaki maja i po 9 cali na gwincie i nic niedolega a tu ori felgi i lipa ,moze cos da sie zrobic jakis negatyw albo dystans niewiem prosilbym o rade dziekuje

tomeks50 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-08-31, 22:12   

mialem tak samo na rc poszedl dystans i bylo ok

Norbi 

Wysłany: 2010-08-31, 22:13   

Daniello, ja mam u siebie gwint D2 i tez trzeba bylo wstawic dystanse 1,5cm na strone bo obcierala felga o gwint pomimo ze felgi jeszcze fabryczne.
Wiec musisz kupic dystanse 1,5cm i bedzie git.

daniello 

Wysłany: 2010-08-31, 22:26   

ktos mowil mi o 10mm ale chyba bedzie malo aj ak to bedzie sie mialo do wygladu tyl schowany a przod wypchniety na zewnat i czy nic nie bedzie obcierac np kolo o zewnetrzny rant ?

upbeat 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-08-31, 23:30   

daniel wszyscy mają 9 cali ale na niskim et typu 18, 20. Dystans załatwi sprawę ale żeby to z sensem wyglądało to musisz i na tył dać dystans. A czy nie bedzie obcierać? zależy jaką szerokość masz felgi. Przy 8 calach et47, załozysz dystans powiedzmy 15mm to bedziesz miał et 22. U mnie przy 7,5 cala na et 18 już obciera tył więc prawdopodobnie u Ciebie bez rolowania rantów w błotnikach, przynajmniej z tyłu sie nie obejdzie.

daniello 

Wysłany: 2010-09-01, 15:42   

zobaczymy upbeat zjarany bylem zdenerwowalem sie wczoraj w deszcz na dworzu zakladalemi i ociera myslalem ze wyjde z siebie ,zobaczymy dzisiaj przymiarke robilem kola i mysle ze 15mm robi robote tyl nie obcieral mi jak sie przejechalem ogarne dystans tez na tyl znowu koszta

[ Dodano: 2010-09-02, 21:52 ]
panowie jakie sruby do tych dystansow dlugosc gwintu 40,50,60 lub tez inne i te dystanse jakie z centrowanie czy bez ktos mi mowil ze 15 bez centrowania jest oki dopiero od 15 wzwyz z centrowanie? wiec jak to jest bo juz mam niezle namieszane pod deklem

Odpowiedz do tematu