BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana łozyska koła tylnego bmw e36
Autor Wiadomość
paluh 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-11-13, 13:51   wymiana łozyska koła tylnego bmw e36

witam mam takie pytanie czy jestem w stanie sam wymienic to łozysko czy bede musial udac sie do mechanika. jesli ktoś to przerabiał to prosze o porady. czy warto jest sie w to bawić czy lepiej mechanikowi zlecic..??

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2010-11-13, 14:56   

Jeżeli posiadasz prase to wymienisz. Jak nie to nawet nie próbuj ; ]

E30 + E91

Tomala_328i 

Wysłany: 2010-11-13, 15:03   

Witam! zalezy jaki mechanik i ile chce wzias bo jak jakis "paprych" to daj sobie spokój i rób sam! tylko musisz sobie nagrac nasadke gwiazdkową teraz nie pamietam 30mm albo 32mm(no i inne klucze wiadomo;p) no i raczej bedziesz musial wywyalic cala półoś(nie wiem bo ja robilem odrazu wszystko z tyłu) aha i zaopatrz sie w WD40 jedna mialem tak zapieczona ze nie moglem jej wybic :x i dopiero po nocce z WD puscila... a tak to troche zabawy jest! ale jak chcesz zeby było zrobione dobrze to zrób to sam! Powodzenia!

[ Dodano: 2010-11-13, 15:06 ]
Cypisek napisał/a:
Jeżeli posiadasz prase to wymienisz. Jak nie to nawet nie próbuj ; ]

ja bez prasy wymienilem..jezeli chodzi o łożyska bo tuleje to juz inna bajka...(chodz tez do zrobienia bo jakies pol roku temu w e30 wymienialem caly przod i jest wszystko ok i bez prasy) tylko widomo trzeba bys zaje...ostrozny

paluh 

Wysłany: 2010-11-13, 15:19   

prasy nie posiadam. mechanikowi ufam bo juz od kilku lat zajmuje sie moimi problemami i nigdy nie zawiódł. a co tam lepiej zalozyc czy MeYLE wystarczy czy lepieij fag.?? bo skf wiem ze najlepsze ale drogie...

Tomala_328i 

Wysłany: 2010-11-13, 18:00   

aha no to daj to mechanikowi. jesli jest tak jak mowisz to tak bo raczej bys mial na dzien dobry problem z ta nasadka gwiazdkowa.... ja caly dzien latalem po mechanikach zeby mi ktorys pozyczyl :wink: a co do marki nie wiem ja dalem skf i jest OK juz ponad rok latam i to przynajmiej raz na dwa dni lece gdzies bokiem na rondzie i puki co jest elegancko i nic sie nie dzieje;) wybor nalezy do ciebie. pozdro :)

Odpowiedz do tematu