BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zagadka ! BMW e30 316i m40 nie Pali ;(
Autor Wiadomość
iGeO 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Bóg mnie wybrał ;DD

Wysłany: 2010-12-25, 11:28   Zagadka ! BMW e30 316i m40 nie Pali ;(

Witam mam problem ,a mianowicie zacznę od początku pewnego dnia zachciało mi sie palić kapcia ,dużo razy strzelałem ze sprzęgła (jedynka ,dwójka ) (znowu jedynka i dwójka) i tak z kilka razy aż do moment gdy na dwójce zaczęła smażyć. Gdy już zakończyłem zabawę poczułem taki metaliczny zapach coś jak sprzęgło ale to nie było to ;D auto stało z 1 godzinę i chciałem je zapalić co się okazało ze rozrusznik kreci natomiast nawet trochę nie zagada be-emka :( wykręciłem rozrusznik i się okazało ze jest sprawny ,tak samo sprawdziłem zęby na kole zamachowym (wieńcu) i wszystko jest OK. Nie mam już pomysłów co się mogło zrąbać (dodam ze sprzęgło jest nie spalone na pewno bo odpaliłem auto z linki i sprzęgło zachowywało się jak do tej pory czyli zajebiście) ;) Jeszcze co mogę dodać to to ze wyciągnięty rozrusznik i podpięty na krótko działał ,gdy go rozebrałem to go uszkodziłem ta plastikowa zapadkę od bendixa ,wiec już kopiłem nowy rozrusznik za 50 zł ;D Okazyjnie^^ po przesmarowaniu oliwka do maszyn i towotem wsadziłem go do bawary i o dziwo odpaliła za pierwszym razem ,zgasiłem ja i tez odpaliła i tak 6 razy ,zostawiłem auto na noc i wczoraj czyli w wigilie zrobiła mi {biiiiip} prezent :( Znów to samo! proszę Pomocy! Mam nadzieje ze to nie kolo zamachowe bo nie chce mi się tego robić przy m40 już będzie dla mnie prościej zeswapowac go na cos innego ;( pomocy

beryl 

Wysłany: 2010-12-25, 16:52   

iGeO napisał/a:
pewnego dnia zachciało mi sie palić kapcia

M40 do palenia kapcia? To jest motorek do normalnej jazdy, a nie katowania.
iGeO napisał/a:
okazało ze rozrusznik kreci natomiast nawet trochę nie zagada be-emka

skoro kręcił, to po co go wyjmowałeś?
iGeO napisał/a:
po przesmarowaniu oliwka do maszyn i towotem

tego nie smaruje się żadnymi towotami ani oliwkami.
iGeO napisał/a:
przy m40 już będzie dla mnie prościej zeswapowac go na cos innego

tak, zeswapuj to, bo ten motor nie jest dla Ciebie.
Jak nie pali to sprawdzaj paliwo i iskrę.

iGeO 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Bóg mnie wybrał ;DD

Wysłany: 2010-12-25, 19:18   

no nie wierze ,rozrusznik wyjąłem bo rozrusznik jako rozrusznik działa ale nie spina za koło zamachowe wiec musialem go wyciagnac zeby wszystko posprawdzac !! gdzie tu iskra i gdzie waha żall
a co do katopwania m40 to sie zgadza (tego sie nie robi) ale wole sie nauczyc na mniejszym silniku driftowania i przesiasc sie na wiekszy ,bo moglem na poczatku zajebac m52b28 ale wolałem zatyrac ten silnik na poczatku ! a tu pozwole sobie wkleic moj film ze m40 1.6 tez daje rade oczywiscie bez szpery http://www.youtube.com/watch?v=Jxw-vT-yLYM
Wiec czekam na lepsze porady ;/

[ Dodano: 2010-12-25, 19:26 ]
beryl, ok przeczytałem z tym "ani troche nie zagada beemka" i moze faktycznie słabo opisalem mowiac "ani troche nie zagada beemka" miałem na mysli ze sam rozrusznik kreci ale nie spina koła zamachowego o teraz jest <ok> :wink: :wink: :wink:

Ostatnio zmieniony przez iGeO 2010-12-25, 19:20, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu