Wysany: 2005-02-26, 15:13 pytanko /mod: ile wynosi rezerwa???/
ile ma rezerwa tzn ile litrow jest odkad zapali sie kontrolka. albo ile smialo mozna przejechac w miescie przy spalaniu kolo 10-12
Mam e30 1.8i z 1988 jesli to pomoze.
Lukasz.... to raczej temat pasujący bardziej do działu technicznego, rozumiem że mogłeś nie doczytać lussssssssss, i staraj się kojnkretnie formułowąć pytania,wtedy wszystkim bedzie łatwiej....
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
bogumił [Usunity]
Wysany: 2005-02-26, 15:29
Wydaje mi się że ok 10 ltr więc na 100km.Tak było w u mnie w e12 z takim silnikiem ale to jest piątka więc mogę się mylić Pozdrawiam
Mam E30 waską lampe, więc bak mam 55 litrowy.
Kiedyśprzeprowadziłęm tak itest. Gdy tylko zapaliła mi isęrezerwa, to pojechałem na stację i zalałem do pełna. Weszło wtedy 48 litrów. Więc mam około 7 litrów na rezerwie.
Dodatkopo napiszę, że na palącej sięjużna stałe rezerwie, przejechałem ostatnio 80km po trasie z prędkościami do 120km/h podczas wyprzedzania
Po zatankowaniu do pełna po tych 80km wlałem 53,5 litra benzyny...
Jakimś cudem jeszcze motorek mi nie przerywał.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Ja po mieście ostatnio zrobiłem ok 40 km na rezerwie i zaczeła się dławić na zakrętach. Do stacji dojechałem. Myślę że ok 7L bedzie Ale później zalałem pod korek i wlazło 58L na przewidzianych 60L
a u mnie (e28) też jest jest bak 70l ale wchodzi więcej do baku.. kiedyś zalałem prawie 74l... a od momentu zaświecenia się rezerwy to podjechania do dystrybutora mam jakieś 30-40km 8) czasem 15km