BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Spręzyny BMW E30 jakie dobrać
Autor Wiadomość
lokij1 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-01-06, 00:03   Spręzyny BMW E30 jakie dobrać

Mianowicie tak jak w temcie chcialbym zapytac jakie sprezyny dobrac i czy sama wymiana sprężyn mi pomoże kupilem nie dawno e30 i ma 15 oponki z tyłu o profilu 195/65 noi ocieraja mi te oponki o blotniki jako ze moja becia jest dość niska nie wiem czy byla obnizana czy poprstu sie zsiadła jestem ciekaw czy macie jakies pomysly co zrobic żeby ja troszkę podnieść z gleby jakies ze 2 cm chociaz :P oraz czy sama wymiana sprezyn mi pomoze bo nie chce sie pchac w koszta i wymianiac calego zawieszenia z amorkami tylko gadalem z kumplem ze mozna same sprezynki ile w tym prawdy i ewentualnie jakie sp[rezyny pozakladac proponowal mi szukac za jakiegos innego samochodu powiem szczerze tak nie zalezy mi na wygladze nie musi byc nisko tylko na tym zeby to sie w miare prowadzilo elegancko a jednoczesnie jak jade kompletem ludzi i pelny bagaznik zeby nie obcieralo o nic.
MAM NADZIEJE ZE WSTAWiAM W NOWYM DZIALE NIE ZNALAZŁEM NIC CIEKAWEGO NA TEN TEMAC NA FORUM A ZE JESTEM NOWY LICZE NA WYROZUMIAŁOŚĆ

maaaad 

Wysłany: 2011-01-06, 13:29   

Przede wszystkim to masz trochę za wysoki profil opony - przy 195 powinno być max 60. Przy szerokości 195 i profilu 65 średnica koła jest o 3,5 cm większa niż przy nominalnym seryjnym 205/55 R15. Ja u siebie mam własnie 195/60 R15 i na seryjnych felgach (szprychówki BBS) nic nigdy mi nie obcierało, mimo że mam zawias mtech (czyli 20 mm obniżony w porównaniu do zwykłego). Obecnie mam trochę szerszą felgę i ociera mi sporadycznie (przez 3 miesiące może ze 2 razy). Same sprężyny jak najbardziej możesz zmienić - polecam seryjne, używane nie są drogie na allegro i nie musisz zmieniać amortyzatorów razem z nimi.
A w ogóle to zajrzyj tam pod spód i sprawdź, co masz za sprężyny - jeżeli jakieś inne niż czarne to istnieje duża szansa, że masz auto rzucone trochę na dół :-)
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2011-01-06, 13:31, w całości zmieniany 1 raz  

lokij1 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-01-06, 23:29   

Dzieki serdeczne za rade dorwalem nowe oponki troszke wezsze to moze troszke poprawi moj problem bo glownie to ociera o boczne ranty blotnikow i przy okazji wymiany opon moze mi sie uda zerknac pod spod to opisze co i jak glownie to bylem ciekaw czy nic nie popsuje bo mam dosc niski budzet i chce to zrobic jak najtanszym kosztem a nie chce podkladac gum bo amorki trafi :P dlatego pomyslalem o tych sprezynach

Melis 

Wysłany: 2011-01-07, 06:43   

Witam!

Jakie masz felgi w aucie? Jeśli masz niskie ET obręcz felgi może być mocno odsadzona od piasty= za blisko nadkola...

Jeśli chcesz wyżej poszukaj może zdrowych sprężyn od touringa.

Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu