mam do was pytanko, szukalem na forum ale nic nie znalazlem co by mi odpowiadalo.
sutuacja wyglada nastepujaco
od 50 km/h na trzecim biegu slysze stukanie z tylu (przy wolnym przyspieszaniu)
jade 80 na godzine (na IV) i kiedy dodaje gazu slysze stukanie z tylu,
jak puszcze gaz i samochod zaczyna zwalniac (nie wciskajac sprzegla) stukanie jest coraz glosniejsze ale rzadsze
mam e28 518
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-03-18, 23:15
czy to tylko od 3 biegu?, bo może to może łożysko w kole
najlepiej wpadnij na spot w niedzielę, to się zobaczy
dokładnie... chętnie popatrzę jako expert od e28 wiele stukań już przerabiałem u siebie 8)
elimen [Usunity]
Wysany: 2005-03-19, 12:54
cholera niestety nie moge sie jutro pojawic, pracuje..
natomiast co zauwazylem dzisiaj rano:
stukanie rozpoczelo sie dopiero po pewnym czasie, jak samochod jest zimny to z tylu nic nie slychac. jak sie troche przejedzie to stuka na 2, 3 i 4. na dwojce jak zblizam sie np. do swiatel i samochod sie toczy na biegu. na wyzszych biegach jest tak - jak jade ze stala predkoscia to jest ok, jak minimalnie zaczne przyspieszac zaczyna stukac
musisz zajrzeć pod samochód bo i tak gdybać nie mamy co... sprawdź całe połączenie skrzyni z dyfrem i już... bo raczej napewno gdzieś tam... pod warunkiem że to rzeczywiście jest stukanie a nie wycie np...
tsuru [Usunity]
Wysany: 2005-03-22, 23:34
...witam
...też miałem coś takiego tylko u mnie nie do zniesienia było na czwartym biegu. czyli powyżej tak gdzieś 70 już coś bylo slychać
...
...myślałem że łożysko w kole ...po miesiącu to tak już nawalało, że powiedziałem dobra ...trza kupić łożysko ...trochę ból bo na tył są droższe
...łożysko mi wymienili bo rzeczywiście było już kiepskie ale sytuacja się nie poprawiła
...okazało się że ten chałas wywołuje hmmmm jak to fachowo się nazywa ;);) no ten wałek co biegnie pod autem ;);)
...on prawie po środku auta ma łączenie i znajduje się w takiej metalowej oprawie przyspawanej gdzieś w okolicach nóg pasażerów z tyłu...
...i normalnie tam jest wszystko obłożone gumą żeby ten wałek nie leżał właśnie w tej obudowie ...
...no ale u mnien nie leżał bo już gumy nie było i dlatego od 70 -tki zaczynało strasznie walić .....
...radzę sprawdzić
łożysko koło stówy a kawałek gumki za darmola + robocizna