BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
2x E30
Autor Wiadomość
Skwirek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-02-28, 17:32   2x E30

Witam,

ostatnimi czasy byłem obejrzeć dwie E30'tki - z racji tego, że obydwie są wystawiane poprzez Otomoto - opiszę je po krótce nie wklejając linków do ogłoszeń (jeżeli ktoś przegląda allegro, domyśli sie o których egzemplarzach mowa).
Mam nadzieję, że zaoszczędzę komuś drogi, pieniędzy i czasu.
Nie mam nic do sprzedających - pozatym, żeby mówili czasem prawdę.

Ad 1.

E30 Baur z jasnym dachem w Poznaniu za kwotę ~6900zł.
M-tech II jak najbardziej oryginalny, swap z M40 na m20b25 zrobiony z głową - przełożone wszystko, czyli chłodnica oleju, zawiecha, akumulator z tyłu.
Auto całe malowane, wraz z przymalowaniem numeru VIN na podszybiu - schodzi lakier z rantów maski.
Korozja - pas tylny po prawej stronie, dziura w podłodze z przodu, dziura pod skrzynką bezpieczników (autentycznie - blacha przeżarta na wylot - widać koło), zgnite progi. M-tech II ładnie to wszystko ukrywa.
Była kiedyś rozpórka - tylko ktoś ją zabrał ...
Było jakieś super audio - ktoś wyciągał je "na szybko" - poucinane pozostawiane luzem kable.

Ad 2.
E30 Touring z Krakowa po swapie, w którego zapewne zostało wpompowane mase pieniędzy, za kwotę ~10900zł.

Auto skorodowane ...
była robiona podłoga z przodu (wspawane płaty blachy), za prawym tylnym kołem dziura - na upartego możnaby zobaczyć tylne koło przez bagażnik.

Silnik pracował nierówno gdy złapał temperature - na liczniku nie świeciła się kontrolka od oleju - mimo to CheckPanel wskazywał, ze coś z olejem w silniku jest nie halo.

Prawa łapa silnika "home made" założone pare podkładek, pęknieta poduszka i to wszystko złapane śrubą na pare nitek.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu