BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
e30 kierunkowskazy i awaryjne - brak i przepala bezpieczniki
Autor Wiadomość
klucznik 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-03-26, 21:29   e30 kierunkowskazy i awaryjne - brak i przepala bezpieczniki

Witam

Może ktoś pomoże z moim problemem. Lampy się nie palą oraz przepala się bezpiecznik po jakiś 30 sekundach od czasu włączenia albo kierunku albo awaryjnych. Zaczęło się chyba od lewej strony prawa chyba świeciła dłużej niż prawa. Przerywnik słychać jak działa.

Wskazówka nr. 1 - lewy kierunkowskaz powoduje przy wyłączonym silniku że pompa paliwowa wydaje dźwięk w takt przerywacza jak przy przekręceniu kluczyka w stacyjce (zaczyna prace), awaryjne nie dają takiego efektu

Wskazówka nr. 2 - lampka lewego kierunkowskazu na desce nie nie pali ani na awaryjnych ani normalnie

Nie jestem elektrykiem ale według mnie jest zwarcie do masy gdzieś. Niestety nie wiem gdzie tego szukać, sprawdziłem czy nie ma przetarć kable które idą na tył i przód samochodu i wyglądają na ok, zresztą gdyby to było na tym odcinku to by się któreś świeciły a nie świecą się żadne.

Moim drugim i trzecim podejrzanym jest przekaźnik i przełącznik awaryjnych.

Proszę o pomoc, może ktoś wie gdzie szukać winowajcy :]

Schemat kierunkowskazów do 318:

[ Dodano: 2011-04-02, 20:43 ]
Winna była oprawka lewego przedniego żarówki w kierunkowskazie, robiła zwarcie.

Pompa pulsowała bo akumulator był częściowo rozładowany i w momencie zwarcia napięcie spadało na tyle ze pompa się wyłączała.
Ostatnio zmieniony przez klucznik 2011-03-30, 19:59, w całości zmieniany 3 razy  

Odpowiedz do tematu