Wysany: 2005-03-14, 10:46 :: ZMAIANA BUDY Z COUPE NA TOURING ::
witam
założyłem taki wątek bo chodzi mi coś takiego po głowie.
piszcie co wiecie w temacie, ktoś może przerabiał temat, chodzi mi TYLKO o legalną przekładke a nie spawanie podszybia,
wstępnie rozeznałem temat coby pasowało i z moich wniosków wynika:
rozstaw kół i osi taki sam czyli przekładka silnika i całego układu napędowego z zawieszeniem byłaby bezproblemowa
drzwi i szyby nie spasują, nawet przednia jest inna
środek: deska rozdzielcza i obudowy tunelu to samo czyli spasują do touringa
najlepszym rozwiązaniem byłby chyba zakup jakiegoś 316 lub 318 w kombiawce i przerzucenie silniczka ze skrzynią i instalacją elektryczną, ewentualnie zawieszenia, instali gazowej a to co zostanie można jeszcze sprzedać czyli motorek (316 318) nadwozie coupe
no jak panowie ? zabieg taki będzie opłacalny czy niebardzo??
może ktoś się oriętuje jakie mogą wyniknąć koszta materiałowe, ile trzeba dać za nadwozie w dobrym stanie z 91 - 94 roku, biorąc pod uwagę robocizny po własnej stronie??
sprowadzać , kupować w kraju
pozdro
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Paweł, Ty sobie kup 8) A poważnie, to od kiedy przednia szyba w Touringu jest inna niz np. w 4d ? Tylne drzwi razem z szybami sa inne, a pozatym wszystko jest absolutnie to samo z mechaniki. KAZDA E30 ma ten sam rozstaw osi, tą sama długość.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
O kurcze, ciekawe dane To wychodzi że mam najniższą szybkę , sorry Nokerman, ale naprawde mało kto to wie. Na prawe, jak i na lewe oko sa identyko. I pewnie niejedna osoba je wsadziła
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae