BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
E30 320i coupe 91r Orginał?
Autor Wiadomość
szplin2011 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-06-08, 23:32   E30 320i coupe 91r Orginał?

Witam,niedawno kupiłem zawsze chciane bmw e30 320 coupe.Silnik już doprowadziłem do ładu,skrzynia o.k.(mały luz na drążku),z zawieszenia zostały mi do wymiany poduchy tylnej belki,jeden błotnik do poprawki ale wracając do tematu to chciałbym autko doprowadźić do orginalnego stanu albo chociaż wyposażenia i tak się zastanawiam co jeszcze mi brakuje.Mam już lewarek,klin,klucz do koła gdyż poprzedni właściciel chyba gdzieś zgubił.Właśnie wrzuciłem temat o kupno zestawu kluczy w schowek tylnej klapy.Nie ukrywam iż maża mi się takie żeczy jak klima,elektryczne szyby oraz szyber,chromowane listwy dookoła auta ale nie wiem czy jest sens ładować się z tym wszystkim-co o tym myślicie?

jackx 

Wysłany: 2011-06-09, 05:57   

rozumiem ze chcesz zrobic taki full wypas , wszystko co tylko mogło byc założone w salonie/fabryce .
jesli tak to nie stety juz na samym początku podetnę Ci skrzydła , nie uda sie zrobic czegoś takiego . da rade wyposażyć naprawde bogato w większość elektrycznych i elektronicznych gadzetów bo są jeszcze w miarę dostępne choc nie które juz zaczynają byc droższe od pieniedzy jak intesywne mycie ( wycieraczki na światła) ale to tylko dla tego ze są coraz rzadsze i co za tym idzie cięzko dostępne.
a czy jest sens robić coś takiego hmm....., to juz zależy tylko i wyłącznie od Ciebie . jesli chce Ci sie i masz zapał to TAK , sprawi to naprawde dużo przyjemności jak uda Ci sie upolować coś czego nikt nie ma a w nie których przypadkach nawet nikt nie widział na żywo. tak do siebie mogę dodać ze dla mnie takim świętym gralem w E30 sa dwie rzeczy....
1. pełen check panel
2. i w sedanie , rolety na tylne boczne szyby dzwi
reszte albo widziałem , albo miałem załozone
ale powodzenia , działaj moze bedziesz miał wicej szczęścia i zapału niż Ja i pewnie jeszcze paru kolegów :spoko:
Ostatnio zmieniony przez jackx 2011-06-09, 06:02, w całości zmieniany 2 razy  

ogolny 
SEX AMBULANCE

Wysłany: 2011-06-09, 09:43   

1. Wycieraczki i spryskiwacze przednich światel
2.tempomat
3.klima
4.elektryczne szyby
5.podgrzewane fotele (Recaro albo Sportsitze)
6.duże OBC
7.wykładzina w bagażniku
8.wykładzina na klapie bagażnika
9.ABS
10.szpera

Miki 

Wysłany: 2011-06-09, 11:17   

ogolny, i co to za lista?

jackx 

Wysłany: 2011-06-09, 18:49   

ogolny rozumiem ze wkleiłeś liste podstawowego wypasu do jakiego ma dążyć kolega :wink: . mysle ze raczej trzeba pokazywać to co nie jest az tak oczywiste jak np. szklany szyber :roll:

ogolny napisał/a:
7.wykładzina w bagażniku

noo wiesz ja w kazdej E30 miałem wykładzine w bagażniku i nie widziałem w zadnej gołej blachy :lol:

szplin2011 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-06-09, 20:50   

A więc tak,ABS mam-tzn prawie mam bo poprzedni właściciel chyba przy wymianie łożysk przednich albo całych piast założył bez abs.Odkręcił czujniki i odpioł pod maską i gdzieś posiał.Mam mały chec panel,szyber zwykły ,rolete tylnej szyby.Tym co przemówiło za kupnem autka było iż posiada jasną tapicerke(prawie w idealnym stanie) oraz dobry stan blachy z czego podłoga w bdb.Jak będzie ładna pogoda to zrobie pare fotek i się pochwale :)

Odpowiedz do tematu