Wysłany: 2011-06-12, 14:12 Odpowietrzenie układu chłodzenia
Wracając w piątek do domu zauważyłem ze rośnie mi temperatura doszła do pierwszej kreski za środkiem zjechałem i zgasiłem samochód , poczekałem żeby trochę ostygła bo miałem blisko do domu odpaliłem i przejechałem jakieś 4 - 5 km znów temperaturę mi wzrosła i zaczęło być słychać hydraulikę nie ryzykowałem już zadzwoniłem do kumpla który mnie scholował wczoraj próbowałem odpowietrzyć układ ale bezskutecznie nawet bez termostatu zaczynała łapać temperaturę i nawet z nawiewów jak zaczyna lecieć cieple powietrze trzymając ja na obrotach to po odpuszczenie leci zimne powietrze , jeszcze zauważyłem ze z odpowietrznika nie leci biała para ale niebieska
Pompa ma przejechane 500 km wiec odpada , najbardziej niepokoi mnie ta niebieska para z odpowietrznika na chłodnicy jutro będę wiedział bo droga głowica poszła do planowania i sprawdzenia szczelności
[ Dodano: 2011-06-19, 14:57 ]
Padla uszczelka pod gowica teraz jest
Ostatnio zmieniony przez styling79 2011-06-13, 20:44, w całości zmieniany 1 raz