Wysłany: 2014-05-09, 19:00 Witam.Mam problem z pewnymi felgami.E30
Trafiłem na stronę Szprychowe.pl.No i tam są ładne felusy
trzeba przyznać ,że e30 pięknie wyglądało by na tych felgach...
ale przejdę do rzeczy, bo jak widzę system ich montażu to mam wątpliwości .Pisze tam, że co 50 km trzeba sprawdzać czy aby felga była dokręcona więc wtf?
montaż
adaptery
klucze
"Po przykręceniu adaptera należy założyć felgę, oraz przykręcić ozdobną nakrętką (która również jest podpisana na którą stronę samochodu ma być przykręcona). Nakrętkę należy dokręcić specjalnym kluczem, bądź młotkiem."
"Pamiętaj aby po pierwszych 50 km przejechanych na felgach sprawdzić czy są dobrze dokręcone. Następnie sprawdzaj co 100 - 200 km. Sprawdzaj regularnie poprawność dokręcenia felg szprychowych."
dla mnie to trochę nie pewne i chyba nie czułbym się bezpiecznie gdybym miał robić 100 km i w połowie drogi stawać i sprawdzać czy koła się trzymają.
...A miałeś takie koło w ręku Wiesz ile ono waży ?
Przynajmniej trzy razy tyle co koło z felgą aluminiową ! Droga hamowania wydłuża się proporcjonalnie.......
Nie wyssałem tych wieści z sufitu , znajomy założył takie prawdziwe szprychowe koła do samochodu i zaczął się zastanawiać co się stało z hamulcami. Pozdrawiam i również odradzam
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!