Wysłany: 2010-01-20, 20:33 [e30]Fotele - co to za siedzenie? Recaro?
Tak jak w temacie, co to za fotel? To chyba nie jest ori Recaro, ani żaden ori fotel z E30?
Drugi na 100% to ori Sportsitze, ale ten... nie mam pojęcia. Właściciel tego auta chce 120 albo 160zł (nie pamiętam) za oba, warto?
Pozdr!
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2010-01-21, 23:06, w całości zmieniany 2 razy
taboret ?
Ten fotel co jest na zdjeciu to ori RECARO .
Mam takie same w mojej e30 , bardzo wygodne
Niżej jest zdjęcie jak te fotele wyglądają ładnie w bananowej skórze
PRINS, proszę czytaj uważnie.
Przecież napisałem że wygląda jak Recaro, a nazwałem go jak taboret, bo wygląda jakby go ktoś dał psom na pożarcie
No i jakoś w ogóle na fotele mówię taboret
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Ostatnio zmieniony przez Tymon 2010-01-20, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio mój brat kupił takie wnętrze z tymi właśnie recaro (nie mylić ze sportsitze), stan idealny, no jakby nikt jeszcze na nich nie siedział + tył kanapa z podłokietnikiem za 1100 zł.
Nie wiem czy dużo czy mało, ale baaaardzo ciężko znaleźć takie ori wnętrze w stanie fabrycznym, nigdy nie naprawiane itp z ori materiałem.
Jak fotel ma sprawne regulacje to daj mu 100 ( bo jak regulacje nie dzialaja to sie w to nie baw)
A za sportsitze z recaro 130 i niech ci pol litra do tego postawi
Wysłany: 2010-01-21, 12:44
Kupić zawsze warto o ile nie jest przełamany i działają wszystkie regulacje a i z tym można sobie poradzić kwestia kosztów, zastanów się tylko ile wyniesie obszycie przez tapicera tego fotela bo jest zmasakrowany moje sportsitze z e34 po 500tys km nie wygladają jak ten ze zdjęcia.
Dowiedz się u tapicera ile zapałcisz za renowację tego "krzesła" bo napewno trzeba by wymienic gąbki materiał może stelarz się okazać lub sprężyny czy mata z trawy do wymiany i okaże się że za renowację zapłacisz z 800zeteł bo taniej to może ktoś to zrobi tylko czy dobrze i ile to wytrzyma, wiadomo jak jest "dużo i tanio to tylko w Tesco"
Może wtedy taniej wyjdzie poszukać kompletu Recaro lub sporsitze w dobrym może nawet w skórze, w stanie nie kwalifikujacym się do naprawy.
Bo w tym komplecie recaro i sportsitze to jakoś nie wyglada dobrze w aucie moim zdaniem albo oba recaro albo oba sportsitze
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
zgadzam się, albo recaro, albo sporty. Jeden taki, a drugi taki wyglądają słabo....
Jeśli jest sprawna regulacja i technicznie jest ok, to można dać nawet 2 stówy i posadzić w garażu, zeby poczekał na drugi. Zawsze masz jakiś punkt wyjścia.
Obszycie dwóch takich foteli z wymianą gąbki i naprawą stelaża w Garwolinie np. może kosztować ok.400 -800 pln (w zależności od zakresu napraw)
Wysłany: 2010-01-21, 16:20
Tak wygląda siedzisko:
Z tego co zauważyłem - tapicerka jest w fatalnym stanie, ale z gąbek to chyba tylko ta od siedziska od strony drzwi jest do wymiany... Reszta wydaje się być w porządku.
Oraz:
Czy do lusterka mtechnik można dokupić wkłady lampek oraz przycisk? Bo W aucie też jest, za 40zł, ale brakuje wymienionych elementów...