Panowie czy magistralę przykręca się tak zwyczajnie czy musi być ona jakoś specjalnie ustawiona w tych otworkach co się przykręca
Bo wymontowałem swoją żeby sprawdzić czy jest ok i jak dmuchałem to powietrze przechodzi przez nią i przez te otworki, które są i z których olej leci na dźwigienki i krzywki wałka.
Ale jak ją zamontowałem i otworzyłem korek oleju podnosiłem obroty przez otwieranie przepustnicy to fakt faktem że jest tam ogólnie dużo oleju na sucho nic nie pracuje, ale nie zauważyłem żeby z magistrali leciał olej, kapie to może i tak, ale na pewno nie leci a i to kapanie też takie sobie nawet przy podnoszeniu obrotów.
Więc jak to powinno być
Nie będzie leciało bo włek tak steruje dopływem oleju do magistrali że podawany jest okresowo do niej raz z przodu raz z tyłu wałka.
Dokładnie dwa razy na obrót wałka i jest to widoczne jako kapanie ale nie że olej się leje.