Wysłany: 2011-12-12, 22:07 [e46] jaki akumulator??
Koledzy mój aku nie domaga i zbliża się wymiana na nowy. Stary to BOSCH S3
Powiedzcie mi jaki akumulator bedzie odpowiedni w e46 20d (150km)
No i oczywiscie co polecacie Szczerz powiem że nie mam zaufania do boscha i centry, patrzyłem na varte silver, moll m3 plus k2, arktis high tech
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2011-12-16, 14:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-13, 21:14
Ja mogę z czystym sumieniem polecić Centre Futurę, mam ją w Beemce, tak jak i w drugim aucie, w którym już 3 lata jeździ i kręci tym malutkim dieslem jak szalony. Niestety mam jeszcze tylko doświadczenia z firmą Gigawatt czy coś w tym stylu która jeździ w towarówce i jest jak na razie bezawaryjna. Moim "za" Centrą była gwarancja na 3 lata, ale zapewne S5 też jest konkurencyjny w tym kryterium.
Wysłany: 2011-12-16, 00:12
sarna1, Pop, Polecacie marki do których zupełnie nie mam przekonania. W poprzedniej E36 (PB) Miałem Centre future. Po roku czasu padła. W zimie miałem problemy z odpalaniem. Chwile po mnie Siostra kupiła do Audi (PB) też Future, po ok roku aku kaput. Obydwie były na gwarancji i przyszła odp że aku są w 100% sprawne. Ładowania w autach 100% sprawne, aku nie przeciążone elektryka, raczej dłuższe trasy. Niewiem.. może zbieg okoliczności, ale przez to cetra ma 1 klienta mniej Wiem że BOSCH przejoł centre i te aku wytrzymałością są podobne do BOSCHA a On jest cieeenki
Ostatnio zmieniony przez Adam86 2011-12-16, 00:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-18, 13:21
Adam86, może jest to też zależne z jakiego źródła się kupuje dany towar ale fakt jest taki że jeżeli coś komuś nie odpowiada to nie ma co wciskać na siłę to są chyba najłatwiej dostępne baterie na rynku, chyba że pokusisz się o kupno aku przez internet, choć ja bym się nie odważył. Przy tak ważnym elemencie auta jest dla mnie ważna bezproblemowa gwarancja. Z łatwiej dostępnych marek zostaje Ci chyba jedynie Varta i z wyższej półki Banner i Sznajder. Ale tu już ceny są na takim poziomie że ja bym się nie pokusił na taki wydatek.
Wysłany: 2011-12-20, 18:25
lipass napisał/a:
Adam86 napisał/a:
BOSCH przejoł centre
exide jak już
Wyczytałem to w jakiejś gazecie motoryzacyjnej (chyba nawet w motorze) że Centry jakiś czas temu były dobrymi aku, ale od kiedy centra należy do boscha to ich jakość spadła. Ale mniejsza o to.
Pop Te centy były kupowane w jednym sklepie z częsciami motoryzacyjnymi.. kto wie gdzie z kolei oni sie zaopatrywali, albo jakie machloje z tymi aku robili..
Racja. Na Centre szita napewno sie nie skusze.. Będe się decydował na Moll m3 plus k2, albo banner.
może mi ktoś jeszcze napisać jakiej pojemności kupić aku??
Ostatnio zmieniony przez Adam86 2011-12-20, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-20, 19:08
U siebie w dostawczaku mam Bannera chyba 100Ah. Siedzi już drugą zimę i jest wszystko ok. A lekko to on nie ma bo zakręcić turboklekota to trzeba sporo siły ; ] 3 zimy wstecz kupiłem bratu bannera do rovera 214 (mały akumulatorek chyba 55Ah). Auto trzyma na dworze i jeszcze nie było problemu z paleniem.
Pani w hurtowni której kupowałem aku powiedziała że moll to wyższa półka od bannera, ale w przypadku 100Ah akumulatora banner był 100 zł tańszy.
Ostatnio zmieniony przez Cypisek 2011-12-20, 19:10, w całości zmieniany 1 raz