BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czy bmw 316i e36 93' to dobry model ?
Autor Wiadomo
ajmax 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Mar 2005
Skd: Chorzów
Wysany: 2005-03-20, 21:05   Czy bmw 316i e36 93' to dobry model ?

Mam zamiar kupić bmw 316i 93' ma przejechane 215000km jak sądzicie czy jest to mało awaryjny samochód?I czy ten przebieg nie jest przerażający ,bo nie wiem ile beemy robia kilometrów jak sie zaczynaja sypać.I jak macie zabezpieczone bryki przed kradieżą ,bo 316 to chodliwy towar szczególnie na alu felgach.

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-03-20, 22:23   Re: Czy bmw 316i e36 93' to dobry model ?

ajmax napisa/a:
Mam zamiar kupić bmw 316i 93' ma przejechane 215000km jak sądzicie czy jest to mało awaryjny samochód?I czy ten przebieg nie jest przerażający ,bo nie wiem ile beemy robia kilometrów jak sie zaczynaja sypać.I jak macie zabezpieczone bryki przed kradieżą ,bo 316 to chodliwy towar szczególnie na alu felgach.

Ja proponował bym jak juz to 320! mam 316i (w e30) nie mam z nią zadnych problemów ale jednak trochę brakuje tych...koników :wink: a przecież 320 wiele więcej nie palą( a co 6 gerków to nie 4 8) ). Sugerownie sie ze mniejsza pojemność= mniejsze zuzycie paliwa jest tutaj raczej mylne (róznica jest naprawdę nie wielka). Jeśli przebieg jest "prawdziwy" , auto nie jest "po dzwonie"i jest w dobrym stanie to nie będzie stwarzało problemów. W prawidłowej eksploatowanej ( nie zarzynanej... :twisted: Beemce nawet 300tys nie jast jakimś problemem. Co do zabezpieczeń... dobry alarm, własne patenty... ale profesjonalista i tak sobie poradzi.

pozdro

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-23, 14:14   

Bardzo dobry samochód, oszczędny i mało awaryjny. A co do mocy silnika, to dla ludzi bez kompleksów jest ona wystarczająca do normalnej jazdy.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-03-23, 15:48   

ale nawet ludzie bez kompleksów (choć pewnie nie wsyscy) lubią się czasem powściekać

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-03-23, 20:14   

1.6 w e36 to potwór :twisted: :wink: Chopaku będziesz jeździł jak astra jedynka klasik z silnikiem 1.4 - tak to wymaita......
Zastanów się - 1.6 w e30 jeszcze starcza, ale w e36 - niefajnie.......
Szcególnie na alufelgach - teraz co druga fura jest na alufelgach, więc jeśli nie będą wypasione, to małe prawdopodobieństwo, ze ktoś Ci się połaszczy....

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-03-23, 23:24   

zyggy napisa/a:
Bardzo dobry samochód, oszczędny i mało awaryjny. A co do mocy silnika, to dla ludzi bez kompleksów jest ona wystarczająca do normalnej jazdy.
Jasne! Jest straszna pszepaść w spalaniu między czterocylindrową 316 a sześcio 320, wynosi chyba aż z 2l/100km!!! :wink: jakoś mi się nie wydaje zeby było jakoś bardzo oszczędnie... Nie mam zadnych kompleksów ale twierdzę podobnie jak Łukasz ze 1.6 to trochę za mało nae 36

Pozdro

e30fan
[Usunity]

Wysany: 2005-03-24, 06:42   

Każde BMW to dobry samochód po prostu im większy silnik tym lepiej. Jestem za 320 6 garów - wiadomo: 1.power 2. sound 3. zużycie paliwa porównywalne do 1.6 czy 1.8 bo ma lżej i nie trza go mocno wkręcać żeby jechać. Ideał to 325 - mało jest takich co mogą do tego startować- po prostu :twisted: RESPECT :twisted: Co do zabezpieczeń to mam 2: odcięcie zapłonu oraz ... dwuczęściowy kluczyk od stacyjki, po prostu się komuś złamał i jedna część tkwi sobie w stacyjce. Raczej ciężko było by tam wepchnąć łamak. A teraz kradną wszystko, nawet Corsy kwadraciaki :shock: :shock: :shock:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: