Wysłany: 2011-12-04, 19:28 Komputer do e30 M20B25 na 3 rzędy pinów?
Witam wszystkich. Po moim trochę nieplanowanym swapie (ułamany popychacz w B20) na b25 wystąpił mały problem. Cały silnik, wytargałem z wąskiej 325i i komputer również. I do całego sedna sprawy, wyszło tak że w moim E30 w szerokiej lampie b20 miało 3 rzędy pinów a komputer z b25 ma dwa rzędy?
1. Jaki do tego sterownik kupić? (mogę też z chęcią się zamienić).
2. Czy musze coś jeszcze wymienić? przepływkę mam od B20
witam
żeczywiście były dwu rzędowe komputery w m20b25 (nawet mam taki jeden luźny) i działały one z inna wiązką i skrzynią biegów (czujniki do położenia wału korbowego były w skrzyni biegów a nie z przodu silnika jak w nowszych wersjach.)
pozdrawiam ratuje Cię jeszcze przejscie na nowa wiązke w b25 u okmputer od nowego b25 3 rzędowy
_________________ e30 327i mit 3.91 sperre - laleczka sprzedana
e30 340i wide- aktualnie na tapecie
Wysłany: 2011-12-05, 13:32
Dzięki za odpowiedź. To znaczy sprawa się ma tak, auto uruchomiłem, jeździł na kompie od b20, ale mam prawdopodobnie problem z pompą, bo raz jeździ raz nie. Ale mniejsza o większość, na razie niestety przemieszam się na gazie. Czy instalacja z poprzednika jest inna od B25, bo prawdę mówiąc orłem nie jestem ale po prostu resztę jakichś elementów czujniczków, pierdółek przełożyłem ze starego silnika.
DOKŁADNIEJ: Czy instalacja na 3 rzędy B20 różni się od instalacji również na 3 rzędy B25?
m20b20 i m20b25 będą jeździły na tych samych komputerach i przepływkach - sprawdzone na własnym aucie . Nawet m20b27 śmiga byle instalacja była odpowiednia
Wysłany: 2011-12-09, 19:45
Wanat, dzięki o to dokładnie mi chodziło, kolektor mam z b25 tak jak i wtryski, przepływkę z b20 tak samo jak gumę od przepływki (po lekkim cięciu i klejeniu pasuje).
ogolny, zauważyłem że da rade jeździć na starym kompie, ale wydaje mi się że mocowo nie będzie taki jak nominalny. Nie wiem jeszcze nie miałem okazji jeździć m20b25 napędzanym tylko na tylną oś
Chciałbym żeby moja balbina na stare lata poczuła co to znaczy b25 power i wymienić wszystko na dedykowane do tej jednostki żeby chodziła w pełni swoich możliwości