Wysłany: 2011-12-17, 14:31 problem z odpaleniem pomocy
witam wszystkich prosze o pomoc mam problem z bmw 316 e36 sedan z 92r zgasla podczas jazdy i nie chce odpalic wymienione :swiece,przewody,palec,komputer,przeplywomierz,iskra jest ale zalewa jak przy odpalaniu tak jak by chciala zapalic ale zachwile ja zalewa ciscienia sprawdzone i ok rozrzad sprawdzony i ok pomocy czy to juz jej koniec?????????:(
Wysłany: 2011-12-17, 18:49
Najpewniej czujnik jakiś, silniki tak same z siebie nie gasną podczas jazdy. Jeżeli iskra jest to raczej nie czujnik położenia wału. Może czujnik temperatury silnika?
witam wszystkich po swiatecznej przerwie wystapil inny problem nie moge sie polaczyc z kompem w aucie mam interface 20pin i carsoft 6.5 ale wyskakuje brak polaczenia moze ktos wiej jak to polaczyc co trzeba zrobic
(mam pc do interfacu )bmw 1,6 e36 92r
nie odpalilem poniewaz nie moge sprawdzic jakie bledy czy czujnik bo moge sie polaczyc juz i tak wymienilem tyle zeczy a tu dalej nic czy to moze starsza wersie programu trzeba carsofta
A ja myślę że padła Ci pompa paliwa zdejmij tylną kanapę jest tam pompa za siedzeniem pasażera walnij delikatnie w tą duża plastikową nakrętkę może się ruszy
Jeśli jest iskra ,rozrząd jest ok,sprężanie jest i paliwo dochodzi do cylindrów to musi odpalić.
Spokojnie zmierz ciśnienie sprężania i paliwa na zimnym silniku i podaj nam wartości i wtedy możemy działać dalej.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...