BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
SMT6
Autor Wiadomo
albertpopo
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 23 Pa 2005
Skd: Ś-cie
Wysany: 2006-02-20, 21:03   SMT6

Witam

Mam mały problemik.Z racji że jestem dość leniwy i niechce mi się tropić coniektórych przewodów może ktoś będzie w stanie mi pomóc.Silnik to 1.8is w e-36 podłączyłem do niego SMT6 i brakuje mi jeszcze kilku odczytów t.j temperatury i lambdy.Z tego co się orientuje to temperatura ma dwa czujniki jeden w kanale wodnym drugi w bloku, który lepiej podłączyć i jakiego koloru jest kabel wczodzący do ECU lub jaki to pin ,podobnie z lambdą.Za wszelką pomoc z góry dzięki.

Mirek

Doczy: 26 Gru 2005
Skd: Rz-ów
Wysany: 2006-02-21, 00:22   

czujniki temepratury silnika masz zawsze w głowicy!!!!rozgrzej auto i sciagaj wtyczki-jezeli sciagniesz nielwasciwa to nie bedzie ci działał wskaznik temp!!jezeli chodzi o sonde lambda to prawdobopodmnie masz jakiegos motronica MA lub M 1.7 !!przewody w sondzie to :
biale-zasilanie (biegunowosc tu nie gra roli)
czarny-sygnałowy-pojawia sie przy pracujacym prawidłowo systemie sinusoida 0,1-0.9 v
szary-masa pozorna ze sterwonika czy jak ktos woli referencyjna
wiec tu chyba chodzi o przewod czarny-oczywiscie znajdz go przed pierwsza wtyczka poniewaz pozniej najprwadopodobnie zmieniaja sie kolory przewodow :lol: :lol: :lol:

albertpopo

Doczy: 23 Pa 2005
Skd: Ś-cie
Wysany: 2006-02-21, 16:58   

No wszystko się zgadza oba czujniki temp. są w głowicy źle się wyraziłem tylko dostęp do nich jest fatalny i ciężko dopchać się z łapami.Jeden z nich czyta temperaturę chłodziwa drugi metalu i teraz moje pytanie który ewentualnie podłączyć? który wygina strzałkę wskaźnika temperatury?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: