Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2007 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysłany: 2012-02-11, 15:31 [e34]Alarm podłączenie
Witam posiadam e34 520i kombi 95 rok. Od poprzedniego właściciela dostałem nowy alarm w pudełku. W kluczyku który jest w zestawie jest opcja otwierania bagażnika. A w przypadku e34 kombi myślę że jest możliwe podłączenie tego?
Cz ktoś może mi dokładnie powiedzieć gdzie co i jak podłączyć wg. schematów. Dokładnie które kable z tej centralki wpiąć w auto i gdzie? Chciał bym mieć centralny na pilota, otwieranie bagażnika na pilota i ewentualnie domykanie szyb lecz nie koniecznie. Reszta opcji alarmu mi nie potrzebna. Nie będę podłączał ani tych sensorów drgań, syreny ani nawet tej niebieskiej diody...
Czekam na jakieś konkretne odpowiedzi. Aha będzie chyba tylko problem z tym kluczykiem od alarmu. Mianowicie można w nim dorobić sam grot kluczyka i używać do stacyjki. Lecz jak rozebrałem oryginalny kluczyk to jest w nim jakaś mała pestka. Czy jest to immobilizer?
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-03-05, 10:16, w całości zmieniany 2 razy