Witam mam następujący problem z ASC i ABS gdyż nagle systemy te przestały działać chwile po odpaleniu działają a później miga ASC po czym się zaświeca i zaraz ABS lub od razu po odpaleniu ABS a później ASC, następnym problemem jest to że nie mogę się połączyć w programie DIS z autem gdyż nie widzi połączenia wszystko jest dobrze skonfigurowane a jednak się nie łączy ani z DME oraz z modułem ABS wszystkie sygnały w złączu są w porządku mierzyłem napięcia a jednak się nie łączy i stąd nie mogę sprawdzić nawet co padło w układzie ABS/ASC i proszę o rady być może ktoś spotkał się z takim problemem dodam jeszcze że posiadam E34 z silnikiem M30b35 z 1990r. Najbardziej chodzi o to czemu się nie łączy a zrobiło się to po tym jak padł ABS/ASC. Pozdrawiam i czekam na rady oraz z góry dziękuję adrek.
1 Unknown fault
100 wheel-speed signal, rear left, not plausible
i jeszcze mam jeden czujnik z przodu lewy cały czas z prędkością 532km/h w diagnostyce.
Dziś udało mi się połączyć znów i to samo mi się pojawia a wina braku połączenia leżała w tym że nie łączyła wtyczka oraz jeden pin w gnieździe diagnostycznym pomogło dopiero polutowanie od nowa przewodów wtyku oraz podgięcie pinu w gnieździe diagnostycznym i hula ładnie wszystko jak kiedyś. Pozdrawiam i proszę o ocenę błędów oraz pomoc w usterce dodam jeszcze że z tymi błędami normalnie systemy ABS oraz ASC działały.
No to nie ma inaczej mam fizycznego koma w lapku specjalnie nabyty do celów diagnostycznych, postaram się przód podmienić i poczyszczę wszystkie czujniki zobaczymy na co to się zda jak na nic to wymiana pozostanie. Pozdrawiam adrek.
Ostatnio zmieniony przez adrek88 2012-05-24, 22:49, w całości zmieniany 1 raz