BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Grzeje sie m20b20 Pomocy!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
maciek1220 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2012-07-02, 17:26   Grzeje sie m20b20 Pomocy!!!!!!!!!!!

Witam jestem posiadaczem m20b20 i mam taki problem poniewiaż grzeje mi się m20. Problem polega na tym ze wskazowka wchodzi na czerwone pole na max. Z zrobilem juz tak z 100km i caly czas sie grzeje nieraz zejedzie z czerwonego pola. Ostanio dolozylem elektryczny wentylator przed chlodnica i zrobilem wisko na sztywno chlodnica ma teraz chlodzenie mega a i tak sie grzeje. Zrobilem obieg bez termostatu. Kupilem nowa pompe wody dobrze odpowietrzylem i przeplukalem caly uklad a to nadal sie grzeje , juz niewiem co mam robic. Wody w oleju niema, nie dymi, chodzi rowno, ma moc, dodam tylko tyle ze smigam na gazie blos i dodam ze reduktor nie byl regenerowany 7 lat moze to przez niego tak sie grzeje. Tylko zastanawia mnie ze po takim czasie jeszcze nic nie pościlo, peklo a wskazkowa caly czas na czerwoinym polu i wszystko przewody od wody sa mega gorace. Niewiem co mam robic Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WI$NIA 

Wysłany: 2012-07-02, 17:38   

Spróbuj podmienić czujnik temepratury wody, albo poszukaj na forum o tym jak go sprawdzic za pomocą miernika. Możliwe, że tylko on wariuje.

wojtas89 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2012-07-04, 07:37   

też tak miałem wskazówka wychodziła na czerwone ale okazało sie że to były styki w liczniku wystarczyło przy..bać w deske z góry i na chwile wskazówka wracała do pionu po poprawieniu wszystkich styków w liczniku problem znikł

Odpowiedz do tematu