BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[e30]wspomaganie
Autor Wiadomość
Mentoss 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2012-08-23, 13:48   [e30]wspomaganie

Witam!3 dni temu montowalem do swojej waskiej wspomaganie wszystko ladnie pieknie poszlo. na zgaszonym silniku wlalem plym i zalaczelm krecic w jedna i druga strone do oporu z 15 razy potem uto odpalilem i powtorzylemm czynnosc. Potem gdy auto postawilem na kola pojechalem z50 metrow bylo wszystko cacy az milo . gdy zgasilem auto i po chwili odpalilem to juz wspomagania nie mialem. gdy wkrecam go na wysokie obroty to czuc ze ta wspoma jest. co jest grane? pompa nie rzezi jest cisza. plyn brazowy sie zrobil. czesci kupilem ze sprawnego auta stan oceniany na igle.

wczoraj wykrecilem tylko jedna srube z mocowania od pompy poczym znowu ja przykrecilem (pasek klinowy sie poluzowal troszke i przy dokreceniu sruby mocujacej znowu napial sie mocno). Wyjezdzam z garazu wspomaganie jest i znowu po przejechaniu kilku metrow znika.

Dzisiaj Wyjalem pompe rozkrcilem sie i wyglada ok. Zlozylem wszystko w kupe kupilem inny pasek klinowy zalalem plynem odpowietrzylem krecac kieraw obie strony i wspoma jest tyle ze znowu po przejechaniu kilku metrow zanikla. Co jest pomozcie mi bo ja juz nerwy trace.
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-10-29, 12:44, w całości zmieniany 1 raz  

Dantte26 
Siła Drzemie wBeemie

Wysłany: 2012-08-25, 15:32   

sprawdź czy aby na pewno po odpowietrzeniu masz właściwy stan płynu w zbiorniczku to raz...dwa to jaki płyn zalałeś ? bezwzględnie musi być ATF Only (napis na kapslu) jeśli zalałeś coś innego wspoma może nie działać jak należy...otpowietrzaj na odpalonym silniku...pompa zawsze Ci w tym pomoże...zwróć uwagę także na stan nakrętki i listwy naciągu pasa pompy...może masz zużyte "ząbki"...i jeszcze jedna uwaga...w e30 wspomaganie działa zależnie od obrotów silnika...im wyższe obroty tym wspoma lepiej działa...
MOJE WIERNE e30: http://beemka-klub.pl/for...p=319297#319297

/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///

beryl 

Wysłany: 2012-08-25, 17:04   

Może pomyliłeś przewody, chociaż nie pamiętam czy da się to zrobić.

SUCHARUS 

Wysłany: 2012-08-25, 19:39   

Jeszcze masz jedna mozliwosc....zdejmij pasek z kola pompy i sprobuj hmm pociagnac kolko w strone chlodnicy.......jesli wyjdzie to bedzie wskazywalo na zerwana os wirnika w pompie.......te pompy sa bardzo czule na niedobor plynu i potrafia sie przytrzec a konsekwencja tego jest urywajaca sie oska na wieloklinie ...... wstyd sie przyznac ale przerabialem temat dwa razy u siebie z wlasnej glupoty.......

Mentoss 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2012-08-26, 05:53   

wszystko mozliwe by bylo ale moja pompe rozbieralem i wygladala w srodku ok a teraz mam pompe inna od kolegi z forum podmienione i robi dokladnie to samo.

[ Dodano: 2012-09-01, 03:55 ]
wspomaganie juz dziala! musialem troche pojezdzic i sie samo zrobilo :) chyba jednak uklad byl zapowietrzony

Odpowiedz do tematu