Samochód jest śliczny nawet jak na conceptcar ale jak dla mnie to powili ta nomenklatura zaczyna się robić zbyt skomplikowana dla przeciętnego użytkownika.
Wchodzi szary Kowalski do salonu:
- Dzień dobry, chciałbym kupić nową serię 3 tylko że taką sportową
- Czyli chciałby Pan serię 4?
- Nie, chciałbym serię 3 ale w nadwoziu coupe!
- Czyli chciałby Pan serię 4?!
- Nie do cholery, chciałbym serię 3 coupe!!!
- No ale to właśnie jest seria 4!
- Wiesz co, goń się. Idę kupić Golfa!!!
Może trochę czarna wizja ale ja to właśnie tak widzę.
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Jak ją pierwszy raz zobaczyłem myślałem, że ktos strzelił babola, że to niby seria 4. Ale trzeba się było z tym liczyć. Juz dłuższy czas planowali serię 4. Moim zdaniem to jeszcze nie tragedia. Będzie jak zrobią serię 0 z napędem na przód. A jeśli chodzi jeszcze o serię 4 to moim zdaniem kompletna głupota i wcale bym sie nie zdziwił, gdyby zaistniała taka sytuacja jak napisał Łysy.
_________________ E30 320i samodzielnie składana - satysfakcja z jazdy gwarantowana
Wysłany: 2012-12-10, 19:24
Z punktu widzenia sprzedaży seria 4 to genialne posuniecie. Przez to, że A5 nie nazywało się A4 Coupe klienci kojarzyli A5 z naszą serią 6 zamiast 3 Coupe.
Podniesienie serii 3 coupe do 4 sprawia, ze w świadomości klienta jest to coś wyższego, lepszego niż seria 3.
Będzie się dzięki temu m.in. dobrze sprzedawać a to jest najważniejsze bo ze sprzedaży jest kasa na np. BMW Mobile Tradition i marka nie skończy jak SAAB.
[ Dodano: 2012-12-10, 19:33 ]
Co do waszych obaw, jak E21 zastąpiło 02 to nikt nie miał takiego problemu.
Witam To nie żart , ale ja już widziałem "kawałek" przednionapędowego BMW . W kieleckiej firmie PROMATIK robiłem serię badań i pomiarów elektrycznych maszyn z linii technologicznej BMW UKL ( taki symbol ma ta linia ) montażu mechanizmu zmiany biegów.................Od drążka zmiany biegów wychodzą dwie linki długości około jednego metra . A układu transaxle chyba BMW nie zamierza robić PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!