Długo nie mogłem się odważyć aż wreszcie zaryzykowałem i mam upragnioną
ósemkę w dodatku w wersji na rynek USA. Jest to kryzysowy model 840CI z
końca 1993 roku. Po przesiadce z piątki brakuje mi w niej tylko
Servotronic i elektrycznej tylnej rolety ale radość z jazdy to
rekompensuje.
Wyciąg z Vinu
Wyposażenie
Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAEF6326RCC89031
Kod typu EF63
Typ 840I (USA)
Typoszereg E E31 ()
Seria 8
Rodzaj konstrukcji COUPE
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M60/2
Pojemność skokowa 4.00
Moc 210
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)
Tapicerka SILBERGRAU HELL LEDER (0353)
Data prod. 1993-10-18
Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S241A AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER Poduszka powietrzna kierowcy i pasażera
S245A STEERING COLUMN ADJUSTMENT ELEC Kolumna kierownicy elektr.
regulowana
S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Wew. lust. wst. z
automatyką przyciemn.
S488A LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER Podparcie lędźwi kierowcy i
pasażera
S640A CAR TELEPHONE PREPARATION Instalacja pod montaż tel. uniwers.
S686A DIVERSITY-FUNCTION AERIAL Anteny Diversity
S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD
S925A SHIPPING PROTECTION PACKAGE Ochronny pakiet wysyłkowy
Widziałem Cię we Wro na skrzyżowaniu Powstańców Śl. z Piłsudskiego, zapewne w towarzystwie małżonki Piękna beemka i słuszna rejestracja - nie miałem problemu z rozpoznaniem modelu Ósemka miała wtedy jeszcze te szprychowe felgi i wyglądała bosko...
Też uważam że te felgi średnio pasują do tego auta
Właśnie zdania są podzielone jedni mi mówią(lub piszą) że felgi do bani inni że pasują, sam już nie wiem co o tym myśleć. Mi się podobają choć na piątce E34 po której mi zostały wyglądały o wiele lepiej. Jak uporam się z problemami dręczącymi to auto będę myślal o felgach, chodzą mi po głowie klasyczne Alpiny lub orginalne M System II.
Parę zdjęć ze spotkania z Arturem_M5 i oczywiście jego M5. Nie będę się rozpisywał bo wszystko widać na zdjęciach które wykonał Bartosz, za co mu serdecznie dziękuję.
Udało mi się odnowić tapicerkę i teraz mogę pokazać wnętrze mojej ósemki. Kolejna w planach jest wymiana kierownicy, paru porysowanych plastików przy fotelach i nowy materiał na przednich i tylnych słupkach.
Mały bajer wersji USA, w końcu pieniądze na hamburgera trzeba mieć zawsze pod ręką .
Trzyramienne M Technik II były bez poduszki, a ta jest z poduszką, ma w wybranie pod kciuki i jest szyta trójkolorową nicią. Od zwykłej różniła się też kształtem airbagu.