Cześć wszystkim,
Temat wygląda z grubsza tak że wiecie zapewne że od pewnego czasu na terenie naszego kraju zaprzestano nadawania TV analogowej a to oznacza brak możliwości korzystania z naszych odbiorników w samochodach.
Poszukałem troszkę w necie jakichś rozwiązań tego problemu i okazuje się że są w sprzedaży samochodowe dekodery DVB-T (nawet takie które nie wymagają przeróbki połowy seryjnej instalacji) ale są to dość duże koszta i szczerze mówiąc nie opłaca się to zupełnie.
I tu moje pytanie:
Czy ktoś próbował już jakoś ugryźć ten temat w celu zmniejszenia kosztów przywrócenia sobie TV w samochodzie?
Jeśli tak to czy ten "ktoś" mógłby się z nami podzielić swoimi spostrzeżeniami i radami co i jak zrobić?
Nie mam tu na myśli jakiegoś strasznego "druciarstwa" bo jestem z natury przeciwnikiem takich rozwiązań ale koszt rzędu 1000zł za odzyskanie TV trochę mnie przeraża (zwłaszcza że radio na 2DIN z TV, NAVI i kilkoma innymi bajerami na WIN/ANDROID można kupić za 1900zł).
Czekam z niecierpliwością na jakieś info w tej sprawie....
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Wysłany: 2013-08-21, 23:52
Może nie kombinowałem z instalacją w aucie ale któregoś razu próbowałem oglądać telewizję cyfrową na laptopie podczas jazdy autem. Nic dobrego z tego nie wyszło, na postoju przy dobrym sygnale pewnie ok ale podczas jazdy się nie da się. Chyba że będziesz jeździł w koło nadajnika