Wysłany: 2013-09-11, 21:27 [E30] Zielony Goblin by LukeB.
Witam wszystkich
Od paru ladnych lat po glowie chodzila mi e-trzydziecha. Problemem bylo to, że mialem konkretne wymagania. Mianowicie: nie bita, w nadwoziu coupe w kolorze Lagunengrunmetalic. Po dlugich poszukiwaniach w końcu się trafila. Upatrzylem ją sobie w DE. Szybka decyzja, telefon do znajomego i w ciągu kilku dni już byla u mnie
Teraz konkrety:
- silnik m40b16
- elektryczne lusterka
- i... w sumie nic wiecej haha
Bidula niesamowita, nie ma nawet zegarka ale nie placzę z tego powodu.
Na początku czyli jakieś 2- 3 miesiące temu wygladala tak: (sory ale foto robilem korkiem od szampana)
No i się zaczęlo
Przejechalem może ze 100km i zacząlem realizować plan, który mam w glowie już od bardzo dawna.
Auto dostalo:
- nowy silnik m52b28
- tylne wahacze z tarczami, przeszly kompletny remont ( nowe lozyska, przewody, tarcze, regeneracja zacisków, tuleje poliuretanowe, oslony przegubów
- nowe tuleje tylnej belki
- zawieszenie gwintowane KW v.2
- felgi azev A 4x9j po kompletnej renowacji
- wspomaganie oraz maglownica z e36
- lampy zostaly przerobione na black Bosch na nowych szklach
- xenon 6000k
- airbox Simota
- kierownica m technic 2 340mm (pomniejszona, pogrubiona, zmieniony ksztalt, skóra + zielona nić)
- na tyle zagościla puszka zrobiona przez Daniello, przy okazji z kumplem przerobilismy caly wydech żebym mógl w miarę spokojnie poruszać się na obecnych ustawieniach zawieszenia
Na dzień dzisiejszy auto prezentuje się tak:
W planach jeszcze sporo zmian, ale nie zamierzam się spieszyć. Na spokojnie powoli sobie dzialam. Pozdro
co tu pisac kozak auto i super podejscie do tematu oby wiecej takich ludzi to bedziemy mieli klasyki na swiatowym poziomie ,ladnie wydech usiadl na aucie
_________________ TŁUMIKI SPORTOWE NOWE I UZYWANE PW
Ostatnio zmieniony przez daniello 2013-09-11, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Cześć! Żeby nie było, że w moim temacie się nic nie dzieje e30 trafiła do blacharza/ lakiernika na obiecane malowanie. Aktualnie są ogarniane miejsca wymagające cięcia i spawania następnie lakier po całości Szukam również foteli, jakby ktoś miał namiary na Recaro Speedy to proszę o kontakt
Stay tuned...
[ Dodano: 2014-08-09, 15:50 ]
Witam po dłuższej przerwie
Przez zimę trochę w aucie się pozmieniało a mianowicie:
- nowy lakier po całości, reperaturki, progi wnęka tylnego koła
- szpera 3,45
- recaro speed
- wymieniłem ròwnież deskę bo moja była popękana
- wyprałem i pofarbowałem dywan na czarno
- kupiłem czarne boczki
- dywaniki z ASO
- poukładałem wszystko pod maską i wymodziłem nowe "wygłuszenie"