Wysłany: 2014-01-26, 12:46 [E39] 528i Problem z dogrzewaniem silnika podczas jazdy
Witam. Mój problem dotyczy niedogrzewania silnika podczas jazdy na włączonym wewnętrznym ogrzewaniu kabiny. Wymieniałem wczoraj pompę wody, po wymianie odkręciłem odpowietrznik na termostacie i na chłodnicy i dolewałem płynu do chłodnicy do momentu kiedy skończyło go zasysać weszło ok 3 litrów. odpaliłem silnik, nagrzał się, termostat się otworzył, temperaturę na postoju trzyma, jak załączę na postoju ogrzewanie na maxa to spada do połowy i powoli się nagrzewa, chwile postoi i trzyma się w pionie na postoju na maxymalnym ogrzewaniu. Ale gdy ruszę i przejadę kawałek to spada do połowy i tak się cały czas trzyma podczas jazdy. w kabinie ogrzewanie działa. Jak odkręcam odpowietrzniki to leci sam płyn bez powietrza. Czy nadal jest zapowietrzony i dlatego tak się dzieję? jak go skutecznie odpowietrzyć jest jakiś sprawdzony sposób. BMW E39 528i 97r z LPG STAG, gaz zakładany ok 3 miesięcy temu, może tam coś zapowietrzone. Pozdrawiam i czekam na pomoc
jak ją odpalę to do momentu aż wskaźnik temperatury nie dojdzie do pionu dolna rura termostat chłodnica jest zimna. chyba że jak się otworzy to potem się zacina i nie domyka? ale na postoju trzyma temperaturę.