Wysłany: 2014-03-19, 16:59 Alternator do m43b16 - czy pasuje od innych, mocniejszy :)
Witam Szanownych Forumowiczów Po długiej rozłące z marką BMW powracam do normalności a więc pozbyłem się szmelcwagena, a nabyłem BMW e36 Compact z motorkiem m43b16 Świruje mi ładowanie, a mianowicie podchodzi pod 15 V nawet na obciążeniu, więc pewnie regulator się wysypał - trzeba by go wymienić, ale... Moim hobby jest Car Audio i prędzej czy później pójdzie w ruch zrobienie głośników w drzwiach, tweeterków w lustereczkach (bawię się w takie rzeczy ), subwooferek w boczek bagażnika w skrzynce z żywicy i pomyślałem, co by może włożyć mocniejszy i wydajniejszy altuś, bo w ostatnim aucie miałem na pokładzie 2 wzmacniacze, a mianowicie Phase Evolution Opus 150.4 i Precision Power DCX 1000.4 - jak wbije ktoś z ciekawości w googlach, to zobaczy jak to wygląda i ile prądu potrafi opierdzielić
Pytanie, czy podejdzie do tego silnika altek z innego motorka, pewnie w TDS były mocne ? Drugie, jakie stosowaliście regulatory napięcia, chodzi, czy zamienniki się sprawdziły, pracowały prawidłowo ? Z pomoc Bóg Wam zapłać dobrzy ludzie