BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
E36 wyczerpuje aku na postoju POMÓŻCIE!
Autor Wiadomość
Chocco94 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2014-10-24, 21:44   E36 wyczerpuje aku na postoju POMÓŻCIE!

Jak w temacie... Pobór prądu jest za duży. beta postawiona doładowana z alternatora wieczorem z rana już ledwo kręci... zauważyłem podczas jazdy dziwną anomalie mianowicie jadę przed siebie a tu nagle oświetlenie wnętrza łyp łyp łyp samo z siebie zaczęło migać... oświetlenie było włączone na otwieranie drzwi. wyłączyłem pstrykiem na 0 i nic to nie dało... zauważyłem też że podświetlenie w bagażniku świeci jak mu się zechce i kiedy mu się zechce a aktualnie wcale nie świeci. i nie zawsze centralny łapie przez klapę bagażnika... Myślicie że to coś z wiązką w klapie czy moduł któryś.? podsuńcie jakieś pomysły jutro jeśli znajdziemy czas to z kolegą pomierzymy to wszystko amperomierzem i sprawdzimy przewody w klapie...

rok auta 91..
z VINu wiem że w aucie jest rozszerzona wiązka
uprzedzając wasze pytania: nie odłączałem żadnych bezpieczników i modułów z braku czasu praca <-> studia... mam teraz chwile i chciałbym poruszyć temat... dodam też że mam LPG stag 300...

Jeśli już taki temat był to przepraszam ale to pilne.

Pytanie do Was takie od czego jest moduł komfortu i moduł nadwozia (czy jak mu tam) i gdzie się znajdują :help:
Ostatnio zmieniony przez Chocco94 2014-10-24, 22:18, w całości zmieniany 2 razy  

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Wysłany: 2014-10-25, 07:07   

sprawdź wiązkę ktora przechodzi z karoserii do klapy bagażnika , tam często następują zwarcia i jest to przypadłość wszystkich sedanów bmw.

pozdr wrona

Chocco94 

Wysłany: 2014-10-25, 16:00   

Tak zrobię.. :) jutro wszystko oblecimy wszystko wizualnie i miernikiem z kolegą... mam nadzieje że coś znajdziemy... teraz doszedł mi kolejny problem bo jeden cylinder mi wyleciał... chodzi na 5 garów i ręce mi opadają... wczoraj podłączyłem aku do ładowania i rano wsadziłem i heja na wykłady... dlatego myślę że to dlatego że sie komp zresetował i coś mu się tam pokićkało chociaż nie dowierzam w to ale na wszelki wielki odpiąłem plusa, poczekam aż auto ostygnie i pójdę na spokojnie odpalę. zobaczymy czy cos pomoże ale wątpie... rano nie było problemu tylko teraz jak wyszedłem z uczelni i odpalam a tu na 5 cyl chodzi..;/ robiło się juz tak czasami jak auto dłużej stoi niż jeździ ale zawsze przygazówka pomagała jak się już rozgrzał silnik ale dzisiaj lipa.

Świece wymieniałem na wiosnę... może to wina cewek... nie mam jak sprawdzić.. nie mam pod ręką żadnej dobrej żeby podmieniać;/

[ Dodano: 2014-10-25, 18:59 ]
odłączenie aku nie pomogło... przejechałem się 10km w nadzieji że załapie i nic... nie mam sprzętu nie mam nic poza tymi kluczami które są w klapie bagażnika... zimno jak cholera a do domu gdzie mam wszystko 100km;/ jakieś rady? :help:

[ Dodano: 2014-11-08, 18:19 ]
Po przejechaniu kilku dziesięciu km sprawa z silnikiem się naprawiła.

wniosek: musi więcej jeździć niż stać..

a z prądami okazało się, że akumulator pokazywał 14V ale przy sztucznym obciążeniu spadało o połowe... winną było przerwane połączenie miedzy celami... nowe aku załatwiło sprawę;)

a żeby tradycji stało sie zadość jeśli jedno naprawione to cos innego musi się zepsuć więc jako ciekawostę dodam że po zamontowaniu nowego akumulatora podczas jazdy chciałem uchylić szybę i pyk... ramię mechanizmu szyby które jest połączone z tym półkolem zębatym urwało się :x po pospawaniu i szybkim (musiałem jechać w dłuższą trasę) złożeniu szyba ma swoje kaprysy i czasami nie idzie równo w szynach dlatego też drzwi nie są szczelne i podczas jazdy słyszę pęd powietrza ;) ale to tak na marginesie ;) w wolnej chwili jeszcze raz się zaglądnie i poprawi;)

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA :spoko:
Ostatnio zmieniony przez Chocco94 2014-11-08, 18:09, w całości zmieniany 1 raz  

Bajo1978 

Wysłany: 2016-04-23, 12:03   Re: E36 wyczerpuje aku na postoju POMÓŻCIE!

Witam podłącze sie do tematu mam podobny problem w Z3
po włożeniu nowego aku nie odpalając i nie jeżdząc autem na drugi dzień aku padło.
nic sie nie wyświetla nie kręci nic cisza!!!!
proszę o pomoc!!!!

Odpowiedz do tematu