Wysany: 2005-04-18, 10:41 Już lamppki się nie żarzą ale nie działa obrotomierz i ekon.
Witam
Dziś wystąpiły u mnie bardzo niepokojące objawy. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki żarzą się 4 z 5 zielonych kresek (nie pali się środkowa) a po przekręceniu palą się wszystkie i świeci inspekcja. Do tego przestał działać ekonomizer i obrotomierz co to może być?? Dziwią mni te żarzące się kreski które nigdy nie gasną.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2005-04-18, 17:27, w caoci zmieniany 1 raz
na ostatnim a zarazem pierwszym zlocie w Tarnovie (niepamiętam w rozmowie z kim) dowiedziałem się, że za taki stan może odpowiadać i przyczyniaćsię "masa" zegarów. Także obadaj to pod tym kątem.
albo zaczekajmy może koko się odezwie on cós takiego miał w kanarku i chyba się uporał
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Witam
Już lampki przestały się żarzyć ale obrotomierz i ekonomizer nie działa jak nie działał. Rozebrałem licznik i mierzyłem napięcie na beteriach i są chyba ok mają po 3v ale po złożeniu jest tak samo jak było nie działa obrotomierz i ekenomizer ale przestała wariować wskazówka od temperatury ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
Usterka naszczęście usunięta. Okazało się,że sam je uszkodziłem przykręcając na dłuższe niż fabrycznie śróby które spowodowąły przecięcie 3 ścieżek na płytce. Naszczęście już wszystko ok.pozdrawiam i dzieki za pomoc.