najlepiej takie auto sprawdzic na "kratownicy" czyli zrobic pomiar podwozia... jesli wszystko jest OKa to blacharke zawsze da sie wyklepac a lampy dokupic... noi oczywsicie cena
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-05-24, 23:19
ale to chyba nie jest auto z Polski..napisz jaka cena do 7tys bez oplat bym brał bez chwili zastanowienia...napisz jak cena jak mozesz...chyba ze gdzies to poprostu wszyszperales i od tak sobie sie pytasz....
18 tysi ?? Jak ktos z was ma 20 to zapraszam do SLupska - jest do sprzedania E30M3 '91 za taka wlasnie kwote (na poczatku bylo 25 ale juz spadlo) stan bardzo ladny, sprowadzona z Hiszpanii.
Tylko z tego co rozmawialem z MAcikiem - wlascicielem to zejscie ze spalaniem ponizej 17 w miescie jest niewykonalne na trasie przy normlanej jezdzie tez z 12 lyknie ale auto naprawde piekne - moze dzisiaj wstawie fotki jak bedzie stala pod blokiem.
Pozdro.
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-05-25, 11:34
opowiem anegdotę z moja osoba w roli głównej...jakis 2 lata temu kupiłem " Giełdę...." popularna gazetę z ogłoszeniami...kolo sprowadził M3 E30 niesprawna do remontu silnika i blacharki ( podno blacharka stan opłakany) chciał 9000zł + opłaty, a że gazeta przyjmuje sms-y to wysłal go z raichu, jeszcze nie wrocił z nim do Polski bo do niemiec przyjechał klijent i ja odrazu odkupil tam........M3 TO WŁAŚNIE TO NIEMA MA ŻE BOLI, JAK JEST TO SIE KUPUJE
I tak nie stałem sie niestety posiadaczem M3 E30..a mialem wtedy tyle kasy co on chciał....
18 tysi ?? Jak ktos z was ma 20 to zapraszam do SLupska - jest do sprzedania E30M3 '91 za taka wlasnie kwote (na poczatku bylo 25 ale juz spadlo) stan bardzo ladny, sprowadzona z Hiszpanii.
Tylko z tego co rozmawialem z MAcikiem - wlascicielem to zejscie ze spalaniem ponizej 17 w miescie jest niewykonalne na trasie przy normlanej jezdzie tez z 12 lyknie ale auto naprawde piekne - moze dzisiaj wstawie fotki jak bedzie stala pod blokiem.
Pozdro.
Dziwne, bo fenomen M3 E30 polegal miedzy innymi na tym , ze byla niezwykle oszczedna przy spokojnej jezdzie, gdzies czytalem nawet ze to byla najoszczedniejsza E30, chyba , ze ktos wrzucil do M3 gaz.......
ja po prostu cytuje wlasciciela - powiem szczerze ze juz w zeszlym roku chcialem kupic to auto bo jest naprawde ladne ale koszat utrzymania pozwalalyby mi na jazde raz w tygodniu wiec kupilem mieszkanie na M3 jeszcze przyjdzie czas.
Fakt, spalanie, o którym pisze sarna jest dużeeee, co do 17 w miescie, no jeszcze może, ale 12 na trasie? To chyba przy ciągłym deptaniu w pedał, bo śmiem watpić, że przy równej jeździe 120 km/h palił 12 literków....
Pseprasam 8)
Chodzi o to, ze to 4 gary, ja też mam 4 gary co prawda zinnej bajki(M40- bez śmiechu proszę ) i po ostatnim pomiarze - trasa, miasto, korki, światła, jakieś różne takie tam - spalanie wyszło średnie(!) - 8,3 litra/100km,
dlatego tez myślę, że mimo iż to było dawno troszkę, to M3 E30 nie była aż takim strasznym smokiem, 120km/h, równe obroty i myślę ok. 9 l/100km w maxa...
Wedlug niemieckich testow przy kazdym stylu jazdy M3 E30, jadace ZA 316i M40 powinno palic mniej, oczywiscie, ze jak bedzie jechac tak jak M40 nie moze to spali wiecej Z autopsji nie znam bo nigdy nie jechalem, niestety
Tak też Miłoszu myślałem. Czy masz te niemieckie testy e30 M3, zeby je do nas wrzucić na forum?
Może komuś z nas uda się kiedys kupić takie auto wymarzone, a nawet gdyby nie to i tak szczerze będziemy zainteresowani.
no niestety tyle to pali - porownywanie S14 z M40 Lukasz to ma 2 razy wiecej konikoff i dalej 4 garki - ta moc sie nie bierze z nikad - leje sie az milo - 17 to w miescie norma - przy katowaniu ponad 20 - na trasie 12 jak jedzie sie normlanie.
Szkoda , za 18-19 tys. zł takie auto to za darmo.Patrzac na zdjecia wygląda "młodo".Szkoda ,ze juz poszła .PZDR - henry.
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
racja Henry, racja....ktoś jak zadba, to będzie miał pociechę....
Sarna, alesz ja nie smiem się porównywać do S14, chodzi tylko o to, że to dużo mimo wszystko jak nawet na 200konne 4 garki....
o czym my tu wogóle rozmawiamy łukasz przecież to ma sporo więcej kucy niż 325i, a pojemnośc też nie taka mała, trzeba nakarmić te 200 pare kucy, a tak na marginesie skoro kogoś staćna m3 to na lanie 15 litrów na każde 100km też będzie miał, i nie piszcie mi że na trasie można zejśc poniżej 12litów bo tym autem nie jeździ się 90km/h
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)